Κόσμος

Η σημειολογία της εξόδου Τραμπ από το νοσοκομείο και η πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας

06.10.2020 | 07:14

Τη σημειολογία της εξόδου Τραμπ από το στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά από σύντομη νοσηλεία του λόγω κορωνοϊού, αλλά και το πλαίσιο που διεξάγονται οι εκλογές στις ΗΠΑ ανέλυσε ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, Χάρης Μυλωνάς, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

«Δεν ήταν μόνο σημειολογικό κομμάτι το ότι βγήκε από το νοσοκομείο και έβγαλε τη μάσκα. Θέλει να δείξει μια εμπειρία, ότι νίκησε τον κορωνοϊό, τον κινέζικο ιό όπως τον ανέφερε» σημειώνει ο καθηγητής.

Παράλληλα, απορρίπτει τις φήμες ότι η ασθένεια Τραμπ ενδέχεται να είναι προεκλογικό τέχνασμα.

Τόνισε δε, πως η διακίνηση θεωριών συνωμοσίας, όπως εν προκειμένω, είναι ακόμη ένα δείγμα της πόλωσης που υπάρχει στην αμερικανική κοινωνία.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δέχθηκε διαφορετική φροντίδα από τον μέσο Αμερικανό. Και αυτό θέλουν να τονίσουν οι Δημοκρατικοί. Ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι και ίδιοι» προσέθεσε.

Ακόμα, έκανε λόγο για πόλωση στα μέσα ενημέρωσης. «Οι μεν θεωρούν ότι καλά έκανε ο Τραμπ και βγήκε από το νοσοκομείο, οι δε όχι. Μην περιμένετε να υπάρχει μια αντικειμενικότητα με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το πράγμα» υπογράμμισε.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 06/10/2020

Κόσμος