Κόσμος

ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν σε τρεις από τις έξι πολιτείες «κλειδιά»

06.10.2020 | 13:10

Προβάδισμα σε τρεις από τις έξι πολιτείες «κλειδιά» έχει ο Τζό Μπάϊντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο σε δύο από αυτές – οι οποίες συνήθως βγάζουν πρόεδρο- Τραμπ και Μπάϊντεν είναι ισόπαλοι.

Ειδικότερα, ο Τζο Μπάϊντεν προηγείται με 5 εκατοστιαίες μονάδες στην Πενσιλβάνια. Πάντως η διαφορά αυτή ισούται με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Μπάιντεν πιστώνεται διαφορά 6 μονάδων στο Ουισκόνσιν. Και στις δύο πολιτείες, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών βελτίωσε τη θέση του σε σύγκριση με τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις των Ipsos/Reuters έγιναν σε έξι πολιτείες (Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα), οι οποίες ενδέχεται εν πολλοίς να κρίνουν το κατά πόσον ο Τραμπ θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στην προεδρία ή εάν ο Μπάιντεν θα τον διαδεχθεί τον Νοέμβριο.

Δείτε αναλυτικά:

Ουισκόνσιν

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 50%.

Θα ψηφίσει Τραμπ: το 44%.

Πενσιλβάνια

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 50%.

Θα ψηφίσει Τραμπ: το 45%.

Μίσιγκαν

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 49%.

Θα ψηφίσει Τραμπ: το 44%.

Φλόριντα

Θα ψηφίσει Μπάιντεν: το 47%.

Θα ψηφίσει Τραμπ: το 47%.

Τι χορηγήθηκε στον Τραμπ

Μόνο στον αμερικανό πρόεδρο έχει δοθεί το κοκτέϊλ φαρμάκων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου.

Το καθένα από τα τρία, δεξαμεθαζόνη, ρεμδεσιβίρη και πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων, έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα στους ασθενείς που χορηγήθηκαν.

Το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων, που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε 275 ασθενείς.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/10/2020

Κόσμος