Ελλάδα

Οι τηλεαπουσίες «φουντώνουν» τις καταλήψεις – Στάσεις εργασίας από Δευτέρα

04.10.2020 | 21:25 Eνσωμάτωση

Η τηλεκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί «κόκκινο» πανί για όσους μαθητές είναι υπέρ των καταλήψεων, αφού προβλέπεται ότι θα παίρνουν απουσία όσοι συμμετέχουν στην κατάληψη.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, παρότι επιβάλει απουσίες στους καταληψίες, σε κάποια σχολεία έφερε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τους μαθητές να απαντούν πως δεν εκβιάζονται.

«Όχι στον εκβιασμό»

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις και καλεί τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να αποφασίσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Περισσότερες αίθουσες, λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, παραμένουν τα βασικά αιτήματα των μαθητών.

Η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση είναι «κόκκινο» πανί, καθώς υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν δεκτούς σε αυτή μαθητές που θα δηλώσουν ότι παραμένουν στην κατάληψη.

«Δεν μας άκουσαν»

Χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους, αρκετοί μαθητές θα επιστρέψουν αύριο στα θρανία κι αυτό γιατί, όπως λένε, ζητήθηκε από τους διευθυντές τους να δώσουν ονόματα καταληψιών που θα αποκλείονταν από την εκπαίδευση.

Πορείες διαμαρτυρίας

Πορείες διαμαρτυρίες μαθητών θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου, ενώ την Παρασκευή στις 9 του μήνα θα διαδηλώσουν μπροστά από το υπουργείο Παιδείας. Στο πλευρό τους βρίσκονται γονείς και καθηγητές.

Η ομοσπονδία και οι ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας τη Δευτέρα στα σχολεία, από τις 08:00 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2020