Πολιτισμός

Με Τζον Λένον και θεατρικά δρώμενα οι καλλιτέχνες «παλεύουν» για το μέλλον τους εν μέσω πανδημίας

04.10.2020 | 21:31 Eνσωμάτωση

Ο κορωνοϊός έχει πλήξει πολλούς επαγγελματίες και κλάδους, μεταξύ των οποίων και τους καλλιτέχνες που αντιδρούν.

Με τραγούδι του Τζον Λένον σε μια δική τους διασκευή, καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης έστειλαν το δικό τους μήνυμα και τη δική τους κραυγή αγωνίας για τις συνθήκες ανεργίας που βιώνουν λόγω κορωνοϊού.

Μουσικοί και ηθοποιοί της Θεσσαλονίκης έγιναν μία παρέα και με τον δικό τους καλλιτεχνικό τρόπο κατέκλυσαν την πλατεία Αριστοτέλους με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα που αποτύπωναν τόσο το πάθος τους για την τέχνη όσο και την απελπισία τους στον αφανισμό που οδηγούνται.

Στα 56 του χρόνια ο Μιχάλης Καλαϊτζής ανησυχεί για το βιοποριστικό του μέλλον, αφού η αγάπη του για τη μουσική και ο χώρος εργασίας του έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Στα 39 του χρόνια ο Κοσμάς Σαριανίτης δεν σταματάει να κάνει σχέδια. Μπορεί να νιώθει αδύναμος μπροστά στη λαίλαπα της πανδημίας όμως αυτό δεν του κόβει τα όνειρα.

Άνθρωποι που εργάζονται για την ανάταση της ψυχής και της πνευματική μας υγείας έχουν βρεθεί στην τελευταία γραμμή. Το μόνο που ζητάνε είναι οι υπεύθυνοι να σταματήσουν να ακούν μόνο τον θόρυβο της μουσικής και να αναγνωρίσουν τη μελωδία των καλλιτεχνών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2020