Κόσμος

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ – Νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα

03.10.2020 | 20:41

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ που νόσησε από κορωνοϊό και μετέβη με ελικόπτερο σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η μάσκα κρύβει τα χαρακτηριστικά και τη διάθεση του προέδρου Τραμπ που κατευθύνεται στο ελικόπτερο, επιβιβάζεται χωρίς βοήθεια και αναχωρεί για το στρατιωτικό νοσοκομείο στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

Καθώς οι ΗΠΑ, αλλά και ο κόσμος, προσπαθούν να καταλάβουν γιατί μεσολάβησαν μόλις 18 ώρες από την ανακοίνωση της διάγνωσης του προεδρικού ζεύγους με κορωνοϊό μέχρι την εισαγωγή του προέδρου στο νοσοκομείο, το επιτελείο του δίνει στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, στην οποία λέει ότι είναι καλά.

Ήπια τα συμπτώματα

Οι συνεργάτες του 74χρονου προέδρου κάνουν λόγο για ήπια συμπτώματα: βήχα, πονοκέφαλο, κόπωση και δύσπνοια. Η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου του είχε χορηγήσει μια δόση πολυκλωνικών αντισωμάτων, το πολλά υποσχόμενο φάρμακο  αμερικανικής εταιρείας για τον περιορισμό των συμπτωμάτων του ιού.

Όμως, οι γιατροί αποφάσισαν να μη ρισκάρουν την εκεί παραμονή του. Περίπου τρεις ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την πρώτη ανάρτηση από το νοσοκομείο.

«Τα πηγαίνω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», έγραψε σε tweet του.

Ακολούθησε ανακοίνωση των γιατρών ότι του χορηγούν ρεμδεσιβίρη για να καταπολεμήσουν τον πυρετό, όχι όμως οξυγόνο, γιατί αναπνέει μόνος του.

Αισιόδοξο το ιατρικό ανακοινωθέν

Αισιόδοξο είναι το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πυρετός και ο βήχας υποχώρησαν, όμως η κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου αξιολογείται.

Οι θεράποντες γιατροί άφησαν να εννοηθεί ότι ο Τραμπ θα παραμείνει κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο, καθώς οι πρώτες εφτά είναι κρίσιμες για την περαιτέρω εξέλιξη.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του γιατρού ότι «δεν χορηγείται τώρα οξυγόνο» στον Τραμπ. Αρνήθηκε ωστόσο πεισματικά να πει ο γιατρός τι έγινε πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ούτε πόσο είχε φτάσει ο πυρετός.

Οι γιατροί είπαν ότι τα πάει πολύ καλά, όμως θα συνεχιστεί η αγωγή με ρεμδεσιβίρη.

Σε αντίθεση ωστόσο έρχεται δήλωση από πηγή του Λευκού Οίκου, αφού, όπως λέει, υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία για τις ζωτικές λειτουργίες του Τραμπ και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για το αν θα μπει στον δρόμο της πλήρους ανάρρωσης.

Μηνύματα ανάρρωσης από Μπάιντεν και Τζόνσον

Καλή ανάρρωση ευχήθηκε ο πολιτικός αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν με μια δήλωση ωστόσο όλο «καρφιά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, που νίκησε τον κορωνοϊό δήλωσε ότι θα τα καταφέρει και ο φίλος του.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020

Κόσμος