Ελλάδα

«Όχι» στην επιστροφή στα θρανία λένε οι μαθητές – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

03.10.2020 | 23:03

Στο μέτωπο των καταλήψεων πολλά σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι και στην αναπλήρωση των χαμένων ωρών με μαθήματα σε ημέρες αργιών.

Πίσω από την κλειστή πόρτα σχολείου στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της νέας υπουργικής απόφασης η οποία, όπως λένε, έριξε «λάδι» στη φωτιά.

«Μας πείσμωσαν οι ανακοινώσεις Κεραμέως»

Το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης, με απουσία στους καταληψίες, έφερε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα για το υπουργείο Παιδείας σε αρκετά σχολεία.

Ομάδες μελέτης και καθαριότητας έχουν οργανωθεί από τους καταληψίες μαθητές σε σχολεία, ενώ η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε, όπως λένε, με τη συμμετοχή μόλις δύο ή τριών μαθητών.

Την ίδια ώρα, σε αρκετά υπό κατάληψη σχολεία η επιστροφή στα θρανία σε μικρές αίθουσες με 25 ή 27 μαθητές και με ελάχιστους υπαλλήλους καθαριότητας, θεωρείται μονόδρομος.

Σε αυτή την απόφαση οδηγούνται πολλά δεκαπενταμελή για να μην αποκλειστούν με απουσίες από την εκπαίδευση μαθητές που θα παρέμεναν στις καταλήψεις ή εκείνοι που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα διαδικτυακά μαθήματα.

Ωστόσο, μετά από συνεδρίασή της, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις, καλώντας τα δεκαπενταμελή των σχολείων να συνεδριάσουν και να λάβουν συλλογικά αποφάσεις.

Εκατοντάδες κρούσματα του ιού σε σχολεία

Σε 139 σχολεία έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε μαθητές. Στα 128 έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων ή τάξεων, ενώ σε 11 έχει ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου.

Σε θέση «μάχης» εκπαιδευτικοί και γονείς

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονέων βρίσκονται σε θέση μάχης, προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις μετά τις στάσεις εργασίας χθες.

Εκτός από την τηλεκπαίδευση, αντιδράσεις προκαλεί και η αναπλήρωση των χαμένων ωρών με μαθήματα σε ημέρες γιορτών, αργιών, Σαββάτων και περιπάτων, όπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020

Ελλάδα