Ελλάδα

Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι αρνητές της πανδημίας

03.10.2020 | 22:32

Μοιάζει απίστευτο αλλά ακόμα και σήμερα πολίτες αρνούνται πεισματικά να φορέσουν μάσκα διότι, όπως λένε, δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός.

Συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, πλάθοντας σενάρια συνωμοσιολογίας και καλλιεργώντας μια κουλτούρα παραβατικής συμπεριφοράς εις βάρος των συνανθρώπων μας.

Παρόλο που παγκοσμίως τα επιδημιολογικά στοιχεία σοκάρουν, κάποιοι πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι απλά ένα κρύωμα.

«Πιστεύω ότι είναι ένα κρύωμα και ως εκεί. Είμαι από την Μελβούρνη. Στην Μελβούρνη τώρα έχουν 8 άτομα με κορωνοϊό και είναι όλοι από γηροκομεία. Ενώ είναι κλειστοί μέσα, δεν αφήνουν τον κόσμο να δουλέψει».

Από τις θεωρίες συνωμοσίας στην… καλή διατροφή

Άλλοι πάλι, θεωρούν ότι με σωστή διατροφή και όχι με την χρήση μάσκας, μπορούν να προστατευτούν από τον ιό.

«Με το να τρομοκρατούμε δεν βγαίνει κάτι. Αν αγχωθώ θα αρρωστήσω χειρότερα. Τρώω καλύτερα όσο μπορώ για  να έχω γερό ανοσοποιητικό σύστημα».

Στο πειθαρχικό γιατροί για fake news

Την ίδια ώρα, στα πειθαρχικά όργανα παραπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μέλη του, τα οποία έχουν παραβεί την ιατρική δεοντολογία και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, στην κάμερα του MEGA.

«Οι ελάχιστοι γιατροί, οι οποίοι είναι αρνητές της μάσκας, θα λογοδοτήσουν στα πειθαρχικά μας όργανα για την παραπληροφόρηση που δημιουργούν στην κοινή γνώμη».

Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πρόκειται να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με κακόβουλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σχετίζονται με την χρήση μάσκας και τα άλλα μέτρα προστασίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020

Ελλάδα