Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η επόμενη εβδομάδα «κριτής» για νέα μέτρα στην Αττική

03.10.2020 | 22:48

Ο αριθμός των κρουσμάτων χτυπάει «κόκκινο» συναγερμό στην Ηρώδου Αττικού, που έχει ήδη στο συρτάρι λίστα με νέα μέτρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι είναι κοινή αντίληψη των ευρωπαϊκών χωρών να μην πάμε σε δεύτερο lockdown, χωρίς όμως να το αποκλείει.

Η κλεψύδρα αδειάζει, η πανδημία εξαπλώνεται στην Αττική και ο χρόνος που θα κρίνει τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι η επόμενη εβδομάδα.

Ευρωπαϊκό «όχι» στο lockdown

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ευρωπαϊκό «όχι» σε γενικό lockdown, όπως συνέβη την Άνοιξη.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια γενική συμφωνία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδιανόητο, να πάμε σε ένα δεύτερο γενικό lockdown».

Το δεύτερο κύμα

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκει πλέον την Αττική σε κατάσταση «πολέμου».

Το ΕΣΥ δοκιμάζει τα όριά του σε κρεβάτια εντατικής και προσωπικό, που δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ακόμη πιο πιεστικές συνθήκες.

Η πανδημία «σφυροκοπά» με νέες μολύνσεις και μόνο χθες τα κρούσματα κορωνοϊού πλησίασαν το σημείο «βρασμού» που έχουν θέσει οι λοιμωξιολόγοι.

Τα 460 θετικά δείγματα της Παρασκευής απέχουν μια ανάσα από τα 500 ημερησίως, το νέο όριο που έχει τεθεί και που αν ξεπεραστεί επί τρεις συνεχόμενες ημέρες θα βάλει φρένο σε κάθε δραστηριότητα στην Αττική.

Κυριότερος παράγοντας στην εξέλιξη της πανδημίας ο ίδιος ο πληθυσμός που ήδη δίνει σημάδια κόπωσης και αφομοίωσης των μέτρων προστασίας.

Η μάχη για το αν θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα δίνεται στο πεδίο της αποστασιοποίησης, με μια μερίδα λοιμωξιολόγων να εισηγούνται την καθολική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Στο τραπέζι βρίσκεται πάντα και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 22:00 το βράδυ, κάτι που δεν διέψευσε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020

Ελλάδα