Ελλάδα

Εργαζόμενος στο γηροκομείο ο ασθενής «μηδέν» στον Άγιο Παντελεήμονα

03.10.2020 | 21:15 Eνσωμάτωση

Οι έρευνες της Κρατικής ασφάλειας αποκάλυψαν τον ασθενή «μηδέν» στον οίκο ευγηρίας του Αγίου Παντελεήμονα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι εργαζόμενος του γηροκομείου, που ήταν θετικός στον Covid-19, πήγαινε στην εργασία του κανονικά για περισσότερες από 10 ημέρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές από τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στους οίκους ευγηρίας, με τη λειτουργία του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα να μπαίνει στο μικροσκόπιο της ερευνάς τόσο της Κρατικής Ασφάλειας, όσο και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Προσωπικό του γηροκομείου ο ασθενής «μηδέν»

Ελεγκτές της Αρχής, που προχώρησαν σε καταγραφή στοιχείων, στο πόρισμά τους αναφέρουν πως ο ασθενής «μηδέν» για το γηροκομείο, είναι ένας από τους νοσηλευτές του οίκου ευγηρίας που ήρθε σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Πηγές από τον ΕΟΔΥ αναφέρουν πως ποτέ δεν ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του γηροκομείου για τα θετικά κρούσματα και αποκαλυφθήκαν από την ιχνηλάτηση που έκανε λοιμωξιολόγος σε ηλικιωμένο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Απέκρυψε από τη διοίκηση ότι ήταν θετικός στον ιό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος νοσηλευτής φαίνεται ότι μετά την στιγμή που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό παραιτήθηκε από την εργασία του. Οι ιδίες πηγές αναφέρουν πως κυκλοφορούσε αναμεσά στους ηλικιωμένους για περισσότερες από 10 μέρες.

Στο πόρισμα τους οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής διαφάνειας διαπίστωσαν πως τρόφιμος του οίκου ευγηρίας ήρθε σε επαφή με εργαζόμενο της λαϊκής αγοράς έξω από το γηροκομείο, γεγονός που απαγορεύεται κατηγορηματικά από τα υγειονομικά πρωτοκολλά που ισχύουν.

Συναγερμός και στην Καρδίτσα

Αναστάτωση επικρατεί μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων και στο γηροκομείο Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος στην Καρδίτσα.

Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, σε επτά δομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/10/2020