Ελλάδα

Αυξάνονται οι εισαγωγές και οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία

03.10.2020 | 13:27 Eνσωμάτωση

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις εφημερίες των νοσοκομείων, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γεμίζουν κλίνες και ΜΕΘ με ασθενείς covid. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», μετά τα 5 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτές, η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς, το «Σωτηρία», δεν έμεινε αλώβητο από τη δύνη του ιού, καθώς ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι και 2 δύο νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Χειρουργεία έκλεισαν, η κλινική απολυμάνθηκε και 38 συνάδερφοί τους μπήκαν σε καραντίνα έως ότου βγουν αρνητικά τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν. Μέχρι στιγμής πάντως 22 έχουν βρει αρνητικά, ωστόσο η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Εισαγωγές και διασωληνώσεις φέρνει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική που χθες έσπασε κάθε ρεκόρ με 272 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. Στις εφημερίες των νοσοκομείων επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς δεκάδες πολίτες σπεύδουν με ύποπτα συμπτώματα με αρκετούς τελικά να χρίζουν νοσηλείας.

Οι νοσηλευόμενοι στην Αττική αυξάνονται, ενώ καθημερινά τουλάχιστον 2 εισέρχονται σε ΜΕΘ, με αποτέλεσμα το ένα κρεβάτι μετά το άλλο να γεμίζει.

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν 70 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο λεκανοπέδιο. Στο «Σωτηρία» 26 συμπολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι με μια μόνο κλίνη να μένει κενή.

Στον «Ευαγγελισμό» όπου καθημερινά σπεύδουν πολίτες από το κέντρο της Αθήνας ο κορωνοϊός κρατά διασωληνωμένους 17 ασθενείς.

Στο «Αττικόν» καθημερινά οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά, ενώ πάνω από τα μισά κρεβάτια στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα καθώς 10 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Τη ίδια στιγμή στο «Θριάσιο» μόλις μια κλίνη είναι διαθέσιμη καθώς 7 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την ένταξη του «Ασκληπιείου» στα νοσοκομεία που δέχονται covid περιστατικά 7 από τα 12 κρεβάτια στη ΜΕΘ έχουν γεμίσει.

Παρά τις προσπάθειες του υπουργείο που προσθέτει συνεχώς κλίνες, οι αύξηση των κρουσμάτων δυστυχώς φέρνει αύξηση στους διασωληνωμένους, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020