Ελλάδα

Ανησυχία στη Σκύδρα μετά τα 114 κρούσματα κορωνοϊού σε κονσερβοποιία

03.10.2020 | 21:04

Σε υγειονομική βόμβα μετατράπηκε εργοστάσιο στη Σκύδρα, όπου εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού.

Ανησυχία στην Πέλλα

Κάτοικοι του νομού Πέλλας περιμένουν στη σειρά για να κάνουν τεστ κορωνοϊού. Ανησυχία, φόβος και ανασφάλεια είναι τα συναισθήματα που επικρατούν από χθες στη Σκύδρα μετά την είδηση ότι 114 εργαζόμενοι, από τους 427, σε κονσερβοποιία νοσούν από κορωνοϊό.

Σαρωτικά τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Εκτός από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων, ανησυχία προκαλεί η κλινική εικόνα των νοσούντων. Ασυμπτωματικοί όλοι πήγαιναν στη δουλειά τους, χωρίς να έχουν γνώση για την κατάσταση της υγείας τους, με αποτέλεσμα η ιχνηλάτηση να είναι δύσκολη.

Στην περιοχή ο Αρκουμανέας

Στην περιοχή μετέβη και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με αρμόδιους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας.

Φόβος για μεγάλη διασπορά

Υπάρχουν καταγγελίες ότι η διασπορά ήταν μεγάλη από δύσπιστους κατοίκους και εργαζόμενους αλλά και από αρνητές μάσκας.

Το μέγεθος του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή έχει θέση τους κατοίκους σε «κόκκινο» συναγερμό, με τα μέτρα για την ώρα να κρατάνε κλειστή, για ένα δεκαήμερο, την εταιρεία κονσερβοποιίας, την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα και στους αριθμούς των αποτελεσμάτων που θα καθορίσουν την πορεία της κανονικότητας στον νομό Πέλλας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020

Ελλάδα