Ελλάδα

Μεγαλώνει η λίστα των σχολείων με κρούσματα κορωνοϊού – «Φουντώνουν» οι καταλήψεις

29.09.2020 | 13:32 Eνσωμάτωση

«Φουντώνουν» οι καταλήψεις στα σχολεία, με 770 να τελούν υπό κατάληψη. Την ίδια ώρα, κάποια τμήματα ή και ολόκληρα σχολεία κλείνουν εξαιτίας κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό.

Καπνογόνα σε σχολείο στην Αθήνα

Στην Αθήνα, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στο 2ο και 3ο γυμνάσιο και λύκειο, νεαροί με κουκούλες, εχθές το απόγευμα πέταξαν, καπνογόνα εντός του σχολικού χώρου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, αφού την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού, με τους μαθητές να κλείνουν το σχολείο και να ζητούν λιγότερα άτομα εντός των τάξεων.

Διαδηλώσεις στην Πάτρα

Στο μεσημέρι της Τρίτης, μαθητές, καθηγητές και φοιτητές διαδήλωσαν στην Πάτρα για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα σχολεία, αλλά και για τα προβλήματα που εντοπίζονται σε προμήθεια μασκών και αντισηπτικών.

Ο αριθμός των σχολείων υπό κατάληψη αυξάνεται συνεχώς στην Πάτρα.

Προβληματισμός επικρατεί σε παιδιάτρους της περιοχής, μετά από πληροφορίες ότι δάσκαλοι ζητούν από γονείς μαθητών αρνητικό τεστ κορωνοϊού των παιδιών τους προκειμένου να τα δεχτούν στην τάξη.

«Διαφορετική» κατάληψη στη Θεσσαλονίκη

Σε μια διαφορετική κατάληψη προχώρησαν μαθητές στη Θεσσαλονίκη, αφού έκλεισαν το σχολείο διαμαρτυρόμενοι ότι οι καθηγητές τους δε φορούν μάσκες.

Ζήτημα για το υπουργείο Παιδείας είναι το πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2020