Καιρός

Καλός καιρός την Τετάρτη – Κατά τόπους νεφώσεις

29.09.2020 | 13:52

Με καλές καιρικές συνθήκες θα τελειώσει ο Σεπτέμβρης. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη θα δούμε και πάλι τη θερμοκρασία να ανεβαίνει.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη, ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της εποχής. Έτσι τοπικές νεφώσεις προβλέπονται κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια, με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Παρωδική συννεφιά θα αναπτυχθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το πρωί, γρήγορα θα διαλυθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές , από τη Θεσσαλία και νοτιότερα μέχρι την Πελοπόννησο, αναμένεται περισσότερος ήλιος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα στην Κρήτη πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση, θα φτάσει τους 24-25 στα δυτικά και βόρεια, και μέχρι 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αλλά και στο μεγαλύτερος μέρος του Αιγαίου. Τοπικά 28 βαθμούς θα δούμε σε περιοχές της Πελοποννήσου και τις Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Σε βορειοδυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε ήλιο με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία από 17-25 με βορειοδυτικούς ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ.

Καλές καιρικές συνθήκες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, με ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 14-23 και ο βαρδάρης στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ, από το βράδυ και στη συνέχεια σταδιακά θα υποχωρήσει.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Πέμπτη τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα, με τη θερμοκρασία να παραμένει σταθερή στους 24-27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν και από βόρειοι θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις το απόγευμα 3-5 μποφόρ.

Και τέλος την Παρασκευή τοπικές βροχές μικρής έντασης περιμένουμε στο Ιόνιο και τα δυτικά και γενικά καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα με ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια στους 28 βαθμούς και 25-27 στις υπόλοιπες περιοχές, και οι άνεμοι στα πελάγη νοτιάδες 3-5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/09/2020

Καιρός