Ελλάδα

Κλαυσίγελος με τις μάσκες στα σχολεία – Παραδοχή Πέτσα πως δεν έχει λυθεί το θέμα

29.09.2020 | 13:15 Eνσωμάτωση

Δύο βδομάδες μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και η πολυδιαφημισμένη παροχή από την κυβέρνηση της δωρεάν μάσκας στους μαθητές παραμένει φιάσκο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε και πάλι τις ίδιες διαστάσεις για την παραγωγή των νέων μασκών. Πηγές της ΚΕΔΕ απαντούν στο Mega «δεν αντέχουμε άλλο δώστε μας τις σωστές προδιαγραφές».

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και οι μάσκες που θα έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια των μαθητών από την πρώτη κιόλας μέρα όχι μόνο δεν έχουν φτάσει στο σωστό μέγεθος, αλλά μετά το φιάσκο του περασμένου μήνα, οι σωστές διαστάσεις των μασκών έχουν χαθεί στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Όπως αποκάλυψαν η εκπομπή «Live News» και τα «Παραπολιτικά FM» οι ίδιες διαστάσεις εστάλησαν ξανά από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, στο υπουργείο Εσωτερικών με μοναδική επισήμανση ότι πρόκειται για διαστάσεις του πανιού που πρέπει να χρησιμοποιηθεί αρχικά και όχι του τελικού προϊόντος ανά ηλικιακή ομάδα.

Με λίγα λόγια οι κατασκευαστές και πάλι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να φτιάξουν και η κατασκευή των νέων μασκών καθυστερεί ακόμα περισσότερο.

Στην ίδια εκπομπή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως παρά τον σάλο το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα.

Δεκαπέντε ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ έκανε αγώνα δρόμου για να φτάσουν έστω και οι λάθος μάσκες στα σχολεία, το υπουργείο Υγείας καθυστερεί δραματικά.

Πηγές της ΚΕΔΕ μάλιστα σχολιάζοντας στο MEGA τη στάση των υπευθύνων και την απίστευτη καθυστέρηση στο να δοθούν τελικά οι διαστάσεις και να κατασκευαστούν έστω και τώρα οι σωστές μάσκες ανέφεραν:

«Δεν αντέχουμε άλλο με τις μάσκες. Να πάρουμε τις προδιαγραφές να τελειώνουμε»

Την ίδια στιγμή πάντως και ενώ κάποιοι υπεύθυνοι δεν δίνουν την απαιτούμενη λύση στο πρόβλημα, οι οικογένειες των μαθητών υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τις μάσκες προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να πάνε στο σχολείο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2020