Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO για «Τα Νέα»: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

27.06.2020 | 20:41 Eνσωμάτωση

Μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

Στις 19 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή το 41% των πολιτών θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, και το 22% ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν με 6% το ΚΙΝ.ΑΛ., 5,5% το ΚΚΕ, 4% η Ελληνική Λύση, και 2,5% η ΜέΡΑ 25.

Στις 7 Ιουλίου η ΝΔ κλείνει ένα χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας, με τους πολίτες να αξιολογούν θετικά το έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 66,3%. Αρνητικά και μάλλον αρνητικά κρίνει το έργο της κυβέρνησης το 30,6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο ότι θετικά και μάλλον θετικά κρίνει το έργο της κυβέρνησης ένα 41%, το οποίο το 2019 δηλώνει ότι είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.  

Τσίπρας: Δεν χωράει η άποψη ότι ο λαός είναι μια παραπλανημένη μάζα

«Δεν χωρά ιδιοτέλεια, δεν χωρούν οι προσωπικές στρατηγικές, δεν χωρά η αλαζονεία. Δεν χωρά ούτε ο ελιτισμός. Η άποψη, δηλαδή, ότι ο λαός είναι μια παραπλανημένη μάζα που φταίει γιατί κατά καιρούς διαφωνεί μαζί μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα.