Τη δυσφορία των δύο κυβερνητικών του εταίρων προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς με την κίνησή του να αποφασίσει τη δημιουργία έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών και μιας υφυπουργού.
Τη δυσφορία των δύο κυβερνητικών του εταίρων προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς με την κίνησή του να αποφασίσει τη δημιουργία έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών και μιας υφυπουργού.
Οι νέες θέσεις αφορούν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Μακεδονίας – Θράκης και Ναυτιλίας, ενώ η θέση του υφυπουργού δημιουργείται για το υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού.
Την απόφαση του πρωθυπουργού αποκάλυψαν με δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες "Καθημερινή" και "Ελεύθερος Τύπος". Πηγές του Μαξίμου έσπευσαν πάντως να διασκεδάσουν τα σενάρια επικείμενου ανασχηματισμού τονίζοντας πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση από την τρόικα στο τέλος Μαΐου.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν μάλιστα ότι η κίνηση αυτή έχει να κάνει με τον εναρμονισμό στη δομή όλων των υπουργείων και πως δεν είναι απαραίτητο αυτές οι θέσεις να καλυφθούν. Ωστόσο τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Δημοκρατική Αριστερά δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την έλλειψη ενημέρωσης από το Μαξίμου.
Στην Ιπποκράτους αναφέρουν ότι πληροφορήθηκαν τη δημιουργία των νέων θέσεων από τις εφημερίδες, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην κλειστή σύσκεψη του Ευ. Βενιζέλου με στενούς του συνεργάτες, ενώ το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει αντίθετο στην αύξηση του αριθμού των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
Κύκλοι της Ιπποκράτους ανέφεραν χαρακτηριστικά: "Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί για την δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ απόφαση του πρωθυπουργού με την οποία συστάθηκαν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε όλα τα υπουργεία, ακόμα και σε εκείνα, όπου δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις".
Δυσφορία υπάρχει και στην Δημοκρατική Αριστερά, καθώς κανείς δεν γνώριζε για την απόφαση του πρωθυπουργού, ενώ αναφέρουν ότι ακόμη και αυτό το θέμα θα έπρεπε να είχε συζητηθεί μεταξύ των τριών αρχηγών.