Το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε και θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοκρατική Αριστερά ανέπτυξε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Φ. Κουβέλης.
Το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε και θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοκρατική Αριστερά ανέπτυξε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Φ. Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για "δημαγωγικές εξαγγελίες" και τόνισε χαρακτηριστικά: "Η αντιφατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. Η όποια προσπάθεια μετατόπισής του προς δήθεν υπεύθυνες και ρεαλιστικές θέσεις θα συναντά και θα αναμετράται συνεχώς με τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες του, που ήταν και είναι εμφανώς δημαγωγικές και μη ρεαλιστικές".
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είπε πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να μπει σε αυτό το "παιχνίδι" και υπογράμμισε: "Συχνά η πολιτική αντιπαράθεση εκπίπτει σε μια αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αφορά στην ουσία της πολιτικής και επιχειρεί να στηρίξει το στερεότυπο του δικομματισμού, που όμως πλέον προβάλει ως καρικατούρα".
Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για την προστασία των πολιτών που ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε: "Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για πολίτες που ζουν στη φτώχεια και η ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι για μας, τη Δημοκρατική Αριστερά, ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Κανένας άνεργος χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Κανένα παιδί χωρίς πρόσβαση στη σίτιση. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες μέσα στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Έκτακτα και εκτεταμένα μέτρα άμεσης εφαρμογής για τους ανέργους".
Ο κ. Κουβέλης άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για μια πιθανή αναπροσαρμογή του ελληνικού προγράμματος εξαιτίας του λάθος που έχει ομολογήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τόνισε: "Η ομολογία του ΔΝΤ για το σοβαρό λάθος στον πολλαπλασιαστή του προγράμματος προσαρμογής επιβεβαιώνει της αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν εκ μέρους μας για τις πολιτικές οι οποίες ακολουθήθηκαν στη χώρα. Η αναγνώριση του λάθους από το ΔΝΤ και από άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις διευκολύνει τη χάραξη μιας πολιτικής, που αφενός θα διεκδικεί μια αναθεώρηση των λανθασμένων επιλογών που τροφοδότησαν και τροφοδοτούν μια ανεξέλεγκτη ύφεση χωρίς από την άλλη μεριά να οδηγείται σε μια επιπόλαιη και ανεύθυνη αποκήρυξη των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας".