Δυσφορία φαίνεται να υπάρχει στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ καθώς η ομιλία Παπανδρέου δεν φάνηκε να εκτονώνει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε από το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνεδρίαση εξελίχθηκε επεισοδιακά, με κάποιους βουλευτές να κάνουν παρεμβάσεις σε υψηλούς τόνους.
Δυσφορία φαίνεται να υπάρχει στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ καθώς η ομιλία Παπανδρέου δεν φάνηκε να εκτονώνει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε από το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνεδρίαση εξελίχθηκε επεισοδιακά, με κάποιους βουλευτές να κάνουν παρεμβάσεις σε υψηλούς τόνους.
Μετά τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, η Βάσω Παπανδρέου πήρε το λόγο και απευθύνθηκε στον Γ. Παπανδρέου λέγοντάς του ότι είναι "εκτός τόπου και χρόνου". Η βουλευτής χαρακτήρισε "θλιβερές" τις χθεσινές εικόνες και πρόσθεσε: Περίμενα να σταθούμε ως παράταξη κι εσείς ως πρόεδρος στο ύψος των περιστάσεων. Λυπάμαι γιατί δείχνετε ότι έχετε πλήρη άγνοια της κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία.
Η Βάσω Παπανδρέου είπε πως περίμενε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και να ακολουθήσουν άμεσα εκλογές και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι βάζει σε περιπέτεια τη χώρα και την παράταξη. Ακολούθως, η Βάσω Παπανδρέου αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη στάση Σαμαρά και παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση με μεταβατική κυβέρνηση.
Κλείνοντας την ομιλία της, την οποία χειροκρότησαν πολλοί, η βουλευτής είπε πως σήμερα περίμενε την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και τόνισε πως λυπάται για την παράταξη και λυπάται για τη χώρα. Ορισμένοι βουλευτές την χειροκρότησαν μετά την ομιλία της.
Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν βουλευτές, όμως πολλοί -περισσότεροι από 20- ήταν εκείνοι που ζητούσαν τον λόγο.
Μετά τη Βάσω Παπανδρέου, μίλησε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ακολούθως πήρε τον λόγο ο Απόστολος Κακλαμάνης και είπε ότι οι βουλευτές πρέπει να πάνε στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και αύριο να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ζητώντας να μην παραιτηθεί ο πολιτικός κόσμος από την εντολή που έχει λάβει από ελληνικό λαό και εκφράζοντας τη θέση πως δεν μπορεί ένας τεχνοκράτης να κυβερνήσει.
Η παρέμβαση Κακλαμάνη σχεδόν σηματοδότησε τη λήξη της συνεδρίασης, όμως πολλοί βουλευτές συνέχισαν να διαμαρτύρονται με αποτέλσμα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο. Κάποια στιγμή ο Δημήτρης Λιντζέρης πήρε τον λόγο και είπε πως αν δεν ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διεργασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο ίδιος δεν θα παράσχει αύριο ψήφο εμπιστοσύνης.
Στη συνεδρίαση το λόγο έλαβε μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σε αυστηρό ύφος ζήτησε να μπει στη συζήτηση το πλαίσιο που τέθηκε και στο υπουργικό και να γίνει σαφές "ότι από σήμερα -όπως είπε- ξεκινάμε τη διαδικασία συνανίνεσης που παραπέμπει σε μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης".