Επεισόδιο 10

Γαμπρός από τα Τίρανα

Ενώ οι πάντες στο Κουδουνάρι αντιμετωπίζουν τον Άλφρεντ σαν Άγγλο αριστοκράτη, η Πένη γνωρίζει ότι είναι Αλβανός. Η Λίζα δέχεται πίεση από τον Αλφρεντ για να αποκαλύψει την αλήθεια στον μπαμπά της αλλά σκαρφίζεται χίλιες δικαιολογίες για να το αποφύγει. Ίσως φταίει το γεγονός ότι ο Λυκούργος φαντασιώνεται μικρά «λορδάκια» για απογόνους. Παράλληλα ο Βασίλης μηχανορραφεί για να ανταλλάξει το οικόπεδο στην Κουνουπίτσα, που είναι στο όνομα της Πωλίνας, με εκείνο στην Γκουργκουτζέλα, που είναι στο όνομα της Πένης. Για να συμβεί αυτό, θα βρεθούν όλοι μαζί στο σπίτι της θείας Παυλίνας.

Μια “αξιαγάπητη” θεία που ζει μόνη της με άνοια και τη φροντίζει η Γιορντάνκα, μια κουτσομπόλα και δυναμική γυναίκα με καταγωγή από τη Ρωσία. Ο Λυκούργος νιώθει ότι πρέπει να παλέψει για αυτή την κληρονομιά, μιας και νιώθει μειονεκτικά απέναντι στα πλούτη του Αλφρεντ. Όταν όμως ο κόμπος φτάνει στο χτένι και ο Αλφρεντ δίνει τελεσίγραφο στη Λίζα το ανακοινώνουν στο Λυκούργο με… τραγικά αποτελέσματα.

Στο επεισόδιο εμφανίζεται η Πηνελόπη Πιτσούλη στο ρόλο της θείας Παυλίνας

ΠΑΥΛΙΝΑ ΓΚΕΓΚΕΛΕΚΟΥ : Θεία της Πένης και της Πωλίνας. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να ήταν κάποτε γιατί εδώ και κάποια χρόνια η θεία πάσχει από άνοια. Πότε αναγνωρίζει της ανιψιές της και πότε όχι. Το κακό είναι ότι δεν λέει να καταλήξει πως θα τους μοιράσει την περιουσία της.

Στο ρόλο της Γιορντάνκας η Ζώγια Σεβαστιανού.