Επεισόδιο: 44

<>50-50

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 44ο

(10ο B’ KYΚΛΟΥ)

Σενάριο: Βασίλης Ρίσβας, Δήμητρα Σακαλή, ‘Ελενα Σολωμού

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος

Διεύθ. Φωτογραφίας: Μπάμπης Αρσενάκος

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Σάκης Μπουλάς, ‘Αβα

Γαλανοπούλου, Βάνα Ραμπότα, Μαρία Ανδρούτσου.

Παίζουν: Σοφία Πανάγου, Θάνος Τοκάκης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Φωτεινή

Τσακίρη, Νικολέττα Καρά.

Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Η είδηση ότι ο Αχιλλέας θα φύγει φαντάρος έχει σκάσει σα βόμβα. Η Ναταλία έχει πέσει σε κατάθλιψη σίγουρη ότι θα γεννήσει και ο Αχιλλέας δεν θα είναι δίπλα της. Η Ελισάβετ και ο Νικηφόρος προσπαθούν να την παρηγορήσουν και να βρουν κάποια λύση. Ο Νικηφόρος φυσικά ψάχνει λύση που να τον συμφέρει. Το γεγονός ότι ο Αχιλλέας θα φύγει δεν τον λυπεί καθόλου.

Η Ξανθίππη αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι ο Μίμης δεν πρόκειται ποτέ να ξεκόψει απ’ τους άλλους δυο. ‘Ετσι η ισορροπία στη σχέση τους επανέρχεται αν και εύθραυστη. Αντίθετα ο Κίμωνας όσο πάει και απομακρύνεται απ’ τη Βίβιαν κάτι που προβληματίζει και τους στεναχωρεί όλους. Ο Μίμης προσπαθεί να συνετίσει τον Κίμωνα αλλά κάνει μια τρύπα στο νερό.

Η Μαρία υποψιάζεται ότι ο Παύλος τη δουλεύει με τα ξαφνικά γεράματα και κείνος για να την πείσει βάζει τους άλλους δυο να παραστήσουν τα ραμολιμέντα. Είναι τόσο πειστικοί που τα κάνουν χειρότερα. Η Μαρία καταφεύγει πλέον στις απειλές προκειμένου να μην τον χάσει.

Η Ειρήνη ομολογεί στην Ελισάβετ και την Ξανθίππη ότι ο Γιάννης την τσάκωσε στο κρεβάτι με τον Παύλο και δηλώνει ότι ο μοναδικός άντρας στη ζωή της ήταν, είναι και θα είναι ο Παύλος.