Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

ΜΑΝΗ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

Περίληψη: Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του ‘Ακη είναι η Μάνη.
Ο ‘Ακης πραγματοποιεί το τελευταίο ταξίδι του πρώτου κύκλου των εκπομπών του στην πανέμορφη Μάνη με την άγρια ομορφιά.
Με αφορμή ένα πασίγνωστο υλικό της περιοχής, το σύγκλινο, ο ‘Ακης φτάνει στην Αρεόπολη. Κατά την άφιξή του συναντά έναν νεαρό Μανιάτη με παράξενη συμπεριφορά. Αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής τον αντιμετωπίζουν περίεργα, γεγονός που προβληματίζει τον ‘Ακη. Ο ιδιοκτήτης ενός καφενείου, ο κος Κώστας, αναλαμβάνει να τον διαφωτίσει. Του εξηγεί ότι οι Μανιάτες είναι φιλόξενοι άνθρωποι, απλά είναι λίγο επιφυλακτικοί με τους επισκέπτες και κυρίως με τους ανθρώπους της τηλεόρασης. Ο κος Κώστας μοιράζεται με τον ‘Ακη τις εμπειρίες του και τον κάνει να δει τη Μάνη και τους κατοίκους της με άλλο μάτι.
Τον στέλνει σε ένα χωριό, τη Βαθειά, να πάει σύγκλινο σε μια οικογένεια. Φτάνοντας στο συγκεκριμένο σπίτι, τον πλησιάζει ένα άγριο άλογο, το οποίο όμως ανταποκρίνεται στη φιλική προσέγγιση του ‘Ακη. Ο πατέρας της οικογένειας εντυπωσιάζεται από τη συμπεριφορά του αλόγου, πιάνει κουβέντα με τον ‘Ακη και τον προσκαλεί στο σπίτι του. Τελικά, ο γιος της οικογένειας, ο Ηλίας, είναι ο νεαρός που συνάντησε ο ‘Ακης φτάνοντας στην Αρεόπολη και του είχε φανεί κάπως περίεργος…
Η παραμονή του στη Βαθειά συνεχίζεται και την επόμενη ημέρα. Σε μια κοντινή παραλία, ο ‘Ακης κάνει ιππασία για πρώτη φορά και φυσικά ανταποδίδει τη φιλοξενία της οικογένειας. Σε μια ταβέρνα της περιοχής μαγειρεύει για όλη την παρέα χρησιμοποιώντας τα τοπικά νοστιμότατα υλικά.
Το ταξίδι στη Μάνη, στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, είναι μια μοναδική εμπειρία για τον ‘Ακη και αυτό που μαθαίνει είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις τους ανθρώπους από την πρώτη συνάντηση. Πρέπει να τους ζήσεις για να μάθεις τι κρύβουν μέσα τους και αυτά που θα ανακαλύψεις συχνά θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις την πρώτη εντύπωση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση:
‘Ακης Πετρετζίκης
Σκηνοθεσία: Απόστολος Παπαθανασίου
Δημιουργική διεύθυνση/κείμενα: Φώτης Γεωργίου
Παραγωγή: MEGA