Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

ΟΛΥΜΠΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4

Περίληψη
Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του ‘Ακη είναι ο ‘Ολυμπος.
Σε ηλικία 13 ετών, ο ‘Ακης είχε ανεβεί στον ‘Ολυμπο. Καθώς είχε εντυπωσιαστεί από το τοπίο, τη φύση και τις θεϊκές γεύσεις των φαγητών της περιοχής, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Πιερία και να ξαναζήσει όσα βίωσε στην εφηβική του ηλικία. ‘Ενας φίλος του τον στέλνει να βρει έναν κάτοικο της περιοχής, τον κύριο Γιώργο, τον οποίο ο ‘Ακης συναντά αναπάντεχα στον δρόμο.
Μαζί πηγαίνουν στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, που βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. και ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον ‘Αγιο Διονύσιο εν Ολύμπω. Ο ‘Ακης εντυπωσιάζεται από την ομορφιά του μοναστηριού ενώ μαθαίνει και τα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας. Μαζί με τους μοναχούς μαγειρεύει πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα, ενώ φτιάχνει και μια πεντανόστιμη παραδοσιακή φασολάδα.
Ο κύριος Γιώργος μιλάει στον ‘Ακη για τον Χρήστο Κάκαλο, έναν ορειβάτη-θρύλο του Ολύμπου, που ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε καταγεγραμμένη ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του βουνού. Ο ‘Ακης αποφασίζει να ανέβει με τον κύριο Γιώργο και τους φίλους του στο καταφύγιο που φέρει το όνομα του ορειβάτη. ‘Ολοι μαζί ξεκινούν για μια περιπετειώδη αλλά και μυστηριώδη ανάβαση, που η κατάληξή της είναι ένα μάθημα ζωής για τον ‘Ακη…

Παρουσίαση: ‘Ακης Πετρετζίκης
Σκηνοθεσία: Απόστολος Παπαθανασίου
Δημιουργική διεύθυνση/κείμενα: Φώτης Γεωργίου
Παραγωγή: MEGA