Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2

Περίληψη
Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του ‘Ακη είναι το Μεσολόγγι.
Αφορμή για το ταξίδι αυτό είναι ο κύριος Παναγιώτης και η οικογένειά του που μένουν στην περιοχή και είναι φίλοι του ‘Ακη από τα εφηβικά του χρόνια… και φυσικά το αβγοτάραχο!..
Ο ‘Ακης συνεχίζει το ταξίδι του με το οικογενειακό τροχόσπιτο και φτάνει στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Ο Παναγιώτης και η γυναίκα του μένουν στις πελάδες, έναν παραδοσιακό οικισμό στο Μεσολόγγι, όπου τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω σε πασσάλους στην επιφάνεια του νερού. Ασχολείται με το αβγοτάραχο και ο ‘Ακης έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Το μεγάλο παράπονο του Παναγιώτη είναι ότι οι δύο γιοι του δεν απασχολούνται στην οικογενειακή επιχείρηση, στα διβάρια, αλλά έχουν ακολουθήσει διαφορετικά επαγγέλματα, με αποτέλεσμα να έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις τους.
Ο ‘Ακης αναλαμβάνει να προσεγγίσει τα δύο αγόρια και να ξαναφέρει κοντά την οικογένεια. Επισκέπτεται τον μεγάλο γιο, τον Περίανδρο, ο οποίος δουλεύει στις αλυκές και τον μικρότερο γιο, τον Πέτρο, ο οποίος έχει ένα μπαρ και ασχολείται με την ορειβασία. Τους καλεί όλους σε τραπέζι, προκειμένου να συναντηθούν γονείς και παιδιά.
Θα καταφέρει να πείσει τα δύο αγόρια να ξαναδούν τον πατέρα τους και να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους; Μπορεί η μαγειρική, το φαγητό και ένα τραπέζι με συγγενείς και φίλους να ξαναφέρει κοντά μια οικογένεια;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση:
‘Ακης Πετρετζίκης
Σκηνοθεσία: Απόστολος Παπαθανασίου
Δημιουργική διεύθυνση/κείμενα: Φώτης Γεωργίου
Παραγωγή: MEGA