Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

EPISODE 018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ

Περίληψη: Σε αυτήν την εκπομπή, θα μας ξεναγήσουν στη δική τους Πόλη ο Γιάννης και η Ρενίλ, ο Μήτσος και η Μπαχάρ, ο Δημήτρης και η Ζεκιγιέ, τρία ζευγάρια που ερωτεύθηκαν και ζουν εκεί.
Ο Γιάννης Δημητρίου, που εργάζεται σε μια εταιρεία marketing και είναι και ερασιτέχνης μουσικός και η Ρενίλ Τασντεμίρ που εργάζεται σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα, γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου όπου έκαναν το ίδιο μεταπτυχιακό. Σήμερα είναι παντρεμένοι και μόλις απέκτησαν μια κόρη. Η Μαρία θα τους συναντήσει στο αγαπημένο τους στέκι για πρωινό στο Καράκιοϊ. Θα μας συστηθούν και θα μας μιλήσουν τρώγοντας ένα πλουσιοπάροχο τούρκικο πρωινό. Μετά θα μας περπατήσουν στη παλιά Πόλη, στο πιο παλιό πανεπιστήμιο της Πόλης, το Ιστάμπουλ, όπου η Ρενίλ πήρε το πρώτο της πτυχίο. Θα δούμε σοκάκια γεμάτα βιβλία, παλιά και καινούρια, φοιτητόκοσμο, μαγαζιά με αργιλέδες.  Η Μαρία θα τους μαγειρέψει φιλέτο με φραμπουάζ και βατόμουρα και μετά στο χάνι έναν χαλβά σιμιγδαλένιο.
Ο Μήτσος Αγουρίδας, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο παν/μιο του Ουσκουντάρ  γνώρισε στην Πόλη και ερωτεύθηκε τη Μπαχάρ Κομέρτ που είναι ψυχίατρος. Σήμερα είναι παντρεμένοι κι έχουν μια κόρη τη Μελίνα. Θα μας πάνε βόλτα στο Ατάσεχιρ, στην Ασιατική ακτή, εκεί που η Πόλη έχει ένα εντελώς άλλο πρόσωπο με ψηλά σύγχρονα κτίρια. Θα καθίσουμε στο ζαχαροπλαστείο απέναντι από το σπίτι τους όπου δίνουν ακόμα ραντεβού για να τα λένε και η Μαρία θα φτιάξει ένα γλυκό με κάστανο. Θα πιούνε καφέ στο σταθμό λεωφορείων όπου παρατηρούν τους ανθρώπους που έρχονται και φεύγουν.  Θα κουβεντιάσουν με τη Μαρία σ’ ένα εστιατόριο όπου εκείνη θα μαγειρέψει τας κεμπάμπ.
Τέλος, ο Δημήτρης Μπουσούνης, μουσικός και η αγαπημένη του Ζεκιγιέ Γιουρεκλί που είναι επίσης μουσικός και τραγουδίστρια, θα μας δείξουν τη γειτονιά τους, τα Ψωμαθειά, το αγαπημένο τους στέκι με ναργιλέδες στη παλιά Πόλη και τη Σχολή της Ζεκιγιέ στο Καντίκιοι. Η Ζεκιγιέ θα τραγουδήσει τη Γκιουλμπαχάρ και το «Μάτια μου μεγάλα» και η Μαρία θα τους μαγειρέψει τη « Φωλιά της Αγάπης».

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης