Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

EPISODE 016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ

Περίληψη: Ρωμιοί, ‘Ελληνες και Τούρκοι μουσικοί μάς πάνε βόλτα στην Πόλη στην εκπομπή «Από την Πόλη ‘Ερχομαι» με τη Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Θα ξεκινήσουμε με μια πρωινή επίσκεψη στο Πέρα, στο σπίτι του Στέλιου Μπερμπέρη και της Πελίν Σουέρ που έχουν ιδρύσει το συγκρότημα "Caf Aman Istanbul". Ο Στέλιος και η Πελίν είναι μουσικοί και τραγουδιστές και ασχολούνται με  τις κοινές καταβολές της ελληνικής και τούρκικης μουσικής. Θα μας μιλήσουν θα μας τραγουδήσουν και μετά η Μαρία θα μαγειρέψει φτερούγες κοτόπουλο στιφάδο. Στέλιος και Μαρία θα κάνουν βόλτα στο Πέρα, θα επισκεφθούν ένα αγαπημένο βιβλιοπωλείο του Στέλιου, ένα δισκάδικο, ένα μαγαζί με μουσικά όργανα και θα πιουν ουζάκι. Τέλος, θα περάσουν απέναντι στην Ασιατική ακτή για να επισκεφτούν τον πιο φημισμένο κατασκευαστή ούτι στη Πόλη.
Η μουσική βόλτα στην Πόλη θα συνεχιστεί στο Καμπατάς με το μουσικό Γιώργο Μαρινάκη που παίζει ούτι. Η Μαρία θα μαγειρέψει μπουρεκάκια του γιαλού. Ο Γιώργος θα την πάει βόλτα στο αγαπημένο του Καράκιοϊ  και θα παίξει στο ούτι «μουσικά πορτραίτα», όπως τα ονομάζει ο ίδιος. Στα σοκάκια του Καράκιοϊ, η Μαρία μαγειρεύει καπούτσκα ενώ στην επόμενη στάση, στο Αρναούτκιοϊ, στο Βόσπορο, θα μαγειρέψει σουτζουκάκια σμυρνέικα. Στο Αρναούτκιοϊ ο διεθνής κλαρινετίστας Serkan ar θα μας παίξει τη «φωνή της μοναξιάς» και η βόλτα θα κλείσει με το μπουζούκι του Χασάν Οβαλή από την Ξάνθη.

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης