Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

EPISODE 015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ

Περίληψη: Tην Πόλη μέσα από τα μάτια Ρωμιών και Ελλήνων που ζουν εκεί θα γνωρίσουμε στην εκπομπή «Από την Πόλη ‘Ερχομαι» με τη Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Η Μαρία θα επισκεφθεί τη Ρωμιά παιδική φίλη της, Μαίρη Αποστολίδου στο σπίτι της στο Καντίκιοι, όπου και θα μαγειρέψουν μαζί τα αγαπημένα τους μακαρόνια ωγκρατέν. Εκεί είναι μαζεμένη και όλη η παρέα της Πολίτικης κουζίνας με καφέ, λιχουδιές και πολύ κέφι. Ακολουθεί μια βόλτα στο Πέρα όπου η Μαίρη και η Μαρία τελείωσαν  το Ζάππειο  και έχουν ατέλειωτες αναμνήσεις. Στη συνέχεια, παρέα με την επίσης Ρωμιά φίλη της,  Νίτσα Μαυράκη, πηγαίνει σε άλλες γειτονιές, στο Γιεσίλκιοι, δηλαδή στον  ‘Αγιο Στέφανο, και στο Μπακίρκιοι, το Μακρυχώρι των Ρωμιών. Εκεί θα μαγειρέψει σκορδαλιά και μύδια τηγανιτά αλλά και ντολμάδες.
Τέλος, ο αγαπημένος φίλος της Μαρίας, Γιάννης Γιγουρτσής, φιλόλογος  στη Μεγάλη του Γένους Σχολή,  θα την πάει βόλτα στο τζαμί Σουλειμανίγιε αλλά και στο αγαπημένο του Φανάρι όπου θα επισκεφθούν την Παναγιά τη Μουχλιώτισσα. Θα μαγειρέψουν μαζί  πιλάφι με ρεβύθια και κοτόπουλο, μπουρεκάκια με τυρί καθώς και γιουβαρλάκια. 

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης