Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

EPISODE 011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ

Περίληψη: Σε μια γλυκιά περιπλάνηση μας προσκαλεί η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Σε αυτήν την εκπομπή η Μαρία μας αποκαλύπτει με τις μαγειρικές και τις βόλτες της τα μυστικά των πολίτικων γλυκών.
Πριν καν ξεκινήσει τη βόλτα της η Μαρία στο Μπεσίκτας, μια περιοχή γεμάτη ανάκτορα, επισκέπτεται το πιο φημισμένο μπακλαβατζίδικο της Πόλης όπου φτιάχνει μπακλαβά.
Στη συνέχεια, ξεκινά την περιήγηση από την παραλία Ντολμά Μπαχτσέ την πλέον αρχοντική παραλία της Πόλης στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου αλλά και σε διάφορα αξιοθέατα της περιοχής. Μια από τις στάσεις της είναι και στο πάρκο αλλά και στο ανάκτορο Γιλντίζ, το δεύτερο μεγαλύτερο παλάτι της Πόλης με έκταση περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα. Η βόλτα συνεχίζεται στο τέμενος Σινάν Πασά όπου η Μαρία φτιάχνει κιουνεφέ αλλά και στο πολύβουο κέντρο και την ψαραγορά του Μπεσίκτας. Την προσοχή της Μαρίας αποσπούν παλιές ιστορικές εκκλησίες για τις οποίες η Μαρία μας δίνει πληροφορίες.
Συνεχίζει τη βόλτα της στο Τσιχάνγκιρ που βρίσκεται ανάμεσα στο Μπεσίκτας και το Γαλατά και φτιάχνει ένα βυζαντινό γλυκό. Κάνει στάσεις σε μαγαζιά και μας συστήνει τους μαγαζάτορες και κάποιο από αυτά τη φιλοξενεί για να φτιάξει γλυκό με ανθότυρο και σιροπιαστά μπουρεκάκια με τυρί. Η βόλτα τελειώνει με τη συνέχεια της ξενάγησης στα μαγαζιά της περιοχής.

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης