Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Χωρίς Συνταγή
Επεισόδιο 6
Περιγραφή:
Ο Δημήτρης επισκέπτεται τον ορεινότερο νομό της χώρας, την Ευρυτανία.  Εκεί, συναντά ανθρώπους που ζουν, δημιουργούν αλλά και εμπνέονται από το άγριο τοπίο των «Ψηλών Βουνών».
Πρώτη στάση το αλλαντοποιείο του Χρήστου Στρεμμένου, σ’ ένα ελατόδασος, κοντά στη Μονή Προυσού. Ο Δημήτρης μαθαίνει όλα τα μυστικά του ελληνικού προσούτο, δοκιμάζει αλλαντικά και λουκάνικα που κλείνουν μέσα τους όλα τα αρώματα του βουνού.
Στον καταρράκτη της Μαύρης Σπηλιάς, ο Νίκος Λώρης, ο ηθικός αυτουργός των περισσότερων ροκ συναυλιών στην Ελλάδα, εξηγεί πως από τα μέλια και το χωριό του, την Καστανιά, έφτασε στα Εξάρχεια και την διοργάνωση συναυλιών.
Η Μονή Τατάρνας είναι η επόμενη στάση του Δημήτρη. Ο ηγούμενος Δοσίθεος ξεναγεί τον «σεφ χωρίς συνταγή» στο μοναστήρι, μας αποδεικνύει ότι και οι μοναχοί έχουν χιούμορ και μαγειρεύει μια μοναστηριακή συνταγή με απλά υλικά.
Η τελευταία μέρα στην Ευρυτανία για τον Δημήτρη είναι μια περιπέτεια! Στο Μεγάλο Χωριό τον περιμένει ο Αλέξανδρος Καρβέλης, για να τον οδηγήσει στο Καταφύγιο της Καλιακούδας! Στα 1350 μέτρα υψόμετρο, σε ένα αλπικό τοπίο μια παρέα από νέους ανθρώπους που από επιλογή ζουν κοντά στη φύση, «μυούν» τον «σεφ χωρίς συνταγή» στα μυστικά του βουνού και εκείνος τους μαγειρεύει ένα χειμωνιάτικο πιάτο, γίδα βραστή με τραχανά!

Συντελεστές:
Παρουσίαση:
Δημήτρης Σκαρμούτσος
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Αρχισυνταξία: Στάθης Μαντάς
Εκτέλεση Παραγωγής: TVE