Η εκπομπή δεν είναι διαθέσιμη

ΚΕΡΚΙΝΗ

Χωρίς Συνταγή
Επεισόδιο 1
Περιγραφή:

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει τις ομορφιές και τις γεύσεις της, «Χωρίς Συνταγή»
Σε αυτή την εκπομπή ταξιδεύει στην λίμνη Κερκίνη.
Η ξενάγηση στον εντυπωσιακό υδροβιότοπο ξεκινά με την βοήθεια ενός οικοπεριηγητή της περιοχής με ένα παραδοσιακό καΐκι, την πλάβα. Αργότερα, ετοιμάζουν μαζί κους- κους με γάλα, λουκάνικο και καβουρμά από βουβάλι, σε ένα μαγευτικό τοπίο, έξω στην ύπαιθρο.
Σε ένα χωριό στους πρόποδες του βουνού καλυμμένο από πλατάνια, ο Δημήτρης επισκέπτεται μια πεστροφο-ταβέρνα. Ο ιδιοκτήτης τον ξεναγεί στο εκτροφείο που διατηρεί στο πίσω μέρος της και μιλά για την εκτροφή της πέστροφας και τη ζωή στο βουνό. Μαζί μαγειρεύουν πέστροφα.
‘Ενα κοπάδι με νεροβούβαλα στις όχθες της λίμνης αποτελεί μοναδικό θέαμα. Ο Τρύφωνας, ένας νεαρός βοσκός με σπουδές στη γεωπονική, περιγράφει την καθημερινότητά του και μας δίνει πληροφορίες για αυτό το ξεχωριστό είδος βουβαλιών και τις ανάγκες εκτροφής του.
Ο Δημήτρης επισκέπτεται μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας βουβαλίσιου και άλλων κρεάτων. Ο παραγωγός της μονάδας μιλά για τις δυσκολίες που συνάντησε στο ξεκίνημα του και δείχνει πως παρασκευάζονται τα παραδοσιακά και ιδιαίτερα νόστιμα λουκάνικα, μπιφτέκια και καβουρμάς, από το κρέας των βουβαλιών.
 

Συντελεστές:
Παρουσίαση: Δημήτρης Σκαρμούτσος
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Αρχισυνταξία: Στάθης Μαντάς
Εκτέλεση Παραγωγής: TVE