EPISODE 043

Περιγραφή:
Οι «Κηπουροί του MEGA», Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος επιστρέφουν στο Mega για 3η συνεχή χρονιά.
Φέτος, θα μας προτείνουν ακόμη περισσότερες πρακτικές λύσεις για καταπράσινα μπαλκόνια και κήπους, θα μας δώσουν πολύτιμες συμβουλές για έναν πιο υγιεινό και οικολογικό τρόπο ζωής και θα μας μυήσουν στα μυστικά των φυτών. Στην παρέα των Κηπουρών προστίθεται η Αγγελίνα Ματαλιωτάκη.
Αυτή τη χρονιά, θα γεμίσουμε χρώμα τους κήπους και τα μπαλκόνια μας μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της σωστής καλλιέργειας των φυτών. Θα φυτέψουμε καρποφόρα και βότανα και θα αξιοποιήσουμε τους καρπούς τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, με απλές, γρήγορες και οικονομικές συνταγές.
Οι «Κηπουροί του MEGA» υποστηρίζουν τον «πράσινο» τρόπο ζωής με έξυπνες ιδέες για οικονομία στην καθημερινή μας ζωή. ‘Ετσι, μας προτείνουν λύσεις για να τρώμε υγιεινά, να επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά, να συντηρούμε σωστά τα τρόφιμα, να καθαρίζουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού με εξωτικά φυτά εσωτερικού χώρου κ.α.

Οι μόνιμες στήλες συνεχίζουν, πάντα με έμφαση στη χρηστικότητα:

Το μποστανάκι σου
Ο Σωτήρης θα μας δείχνει πώς να καλλιεργούμε τα δικά μας λαχανικά, εύκολα και οικονομικά, ακόμα και στο μπαλκόνι μας. Για να ξέρουμε τι τρώμε και πότε το τρώμε.

Go μόνος σου
Ο Γιάννης θα μας δώσει ιδέες αλλά και οδηγίες για εύκολες κατασκευές, που μπορούμε όλοι να φτιάξουμε με οικονομικά ή ανακυκλώσιμα υλικά, για να ομορφύνουμε το σπίτι, τον κήπο ή το μπαλκόνι μας.

Ο Γιατρός των φυτών
Ο Μάκης θα αντιμετωπίσει τις ασθένειες των φυτών και θα μας δώσει συμβουλές για να είναι ο κήπος και το μπαλκόνι μας πάντα «σε φόρμα». Θα φτιάξει οικολογικά παρασκευάσματα αλλά και μάσκες ομορφιάς από αγνά υλικά.