EPISODE 036

Περιγραφή:
«Οι Κηπουροί του Mega» μας παροτρύνουν να ακολουθήσουμε τον πράσινο τρόπο ζωής. Στο επεισόδιο αυτό μας μαθαίνουν τα μυστικά του εμβολιασμού, μας δείχνουν πως μπορούμε να εμβολιάσουμε τα φυτά μας και πώς να μετατρέψουμε τη νεραντζιά μας σε λεμονιά.
Στο ρεπορτάζ αγοράς οι Κηπουροί διαλέγουν συλλέκτες φύλλων, εργαλεία που κάνουν το μάζεμα φύλλων και κλαδιών στον κήπο, εύκολη υπόθεση.

Στις μόνιμες στήλες της εκπομπής, θα δούμε:

Το μποστανάκι σου: o Σωτήρης σπέρνει φασολιές και φτιάχνει φασόλια πιάζ.
O γιατρός των φυτών: ο Μάκης μιλά για την ασφάλεια στον κήπο και όσα πρέπει να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ατυχημάτων.
Go μόνος σου: ο Γιάννης φτιάχνει ένα υπαίθριο κουζινάκι από τούβλα και δείχνει πως να τηγανίσουμε το τέλειο αυγό μάτι.
Το φυτό της ημέρας: η γαρυφαλλιά. Τη φυτεύουμε σε γλάστρα και μαθαίνουμε πως να την περιποιηθούμε για να έχει πλούσια ανθοφορία. 
Το καρποφόρο σου: η νεραντζιά, κλασσικό δέντρο των Αθηναϊκών δρόμων, πολύ ανθεκτικό και αρωματικό. Ο Μάκης φτιάχνει γλυκό του κουταλιού νεράντζι.
Το βοτανάκι σου: το τσάι που προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Camellia Sinensis. Μαθαίνουμε την ιστορία του, τις θεραπευτικές του ιδιότητες και φτιάχνουμε τσάι μασάλα, δημοφιλές ρόφημα στη Νοτιοανατολική Ασία, με μαύρο τσάι, γάλα και μπαχαρικά.
Το φυτό εσωτερικού χώρου: η καλαγχόη, ένα όμορφο παχύφυτο γεμάτο λουλούδια.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Ιφιγένεια Κολλάρου
Εκτέλεση Παραγωγής: FULL MOON ENTERTAINMENT