EPISODE 010

Περιγραφή:
Oι γεωπόνοι Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος μιλούν στην εκπομπή για τα φυτά και τη μουσική. Μετά από πολλές έρευνες, έχει αποδειχτεί πως η ανάπτυξη των φυτών επηρεάζεται από το είδος της μουσικής. Οι «Κηπουροί του Mega», επισκέπτονται το σπίτι μιας μουσικού, αλλάζουν το χώρο και κάνουν τα δικά τους «πειράματα» επιβεβαιώνοντας τις έρευνες για την επίδραση της μουσικής πάνω στα φυτά.

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες της εκπομπής:

Ο γιατρός των φυτών 
Ο Μάκης μας δείχνει απλούς και φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουμε τις κάμπιες των πεύκων, ένα από τα πιο κοινά και βλαβερά είδη στις μεσογειακές χώρες, που μπορούν να καταστρέψουν μαζικά δεκάδες δέντρα.

Το μποστανάκι σου
Ο Σωτήρης μας δείχνει πως να φυτεύουμε το δικό μας σέλινο και πως να μαζέψουμε τη ρόκα, το σπανάκι και το κρεμμυδάκι από τον κήπο μας.

Go Μόνος σου
Στην νέα αυτή ενότητα, που θα υπάρχει εναλλάξ με την ενότητα Go Green, o Γιάννης μας δίνει χρηστικές συμβουλές για απλά και χρηστικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Για αρχή, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το δικό μας μπονζάι.

Το φυτό της ημέρας
Μέσα από ένα ειδικά φτιαγμένο animated video, θα μάθουμε τα πάντα για το πυξάρι, ένα φυτό που χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό ή διαχωριστικό χώρου και θεωρείται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες.

Oι «Κηπουροί του Mega» αναλαμβάνουν να κάνουν την πόλη μας λίγο πιο «πράσινη».