ΙΣΛΑΝΔΙΑ , ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

Κάντο όπως οι Ισλανδοί;! ‘Η μήπως όπως οι Ούγγροι;!

Περίληψη: Πριν δύο χρόνια, αρχές Οκτώβρη του 2008, δύο χώρες, η Ισλανδία και η Ουγγαρία βρέθηκαν στο κόκκινο, αποκλεισμένες από τις διεθνείς αγορές και υποχρεώθηκαν να χτυπήσουν την πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Ελλάδα ακολούθησε 18 μήνες αργότερα.
Η «’Ερευνα» επιστρέφει στις δύο χώρες που άνοιξαν τον δρόμο και βρίσκει, και τις δύο, στο μέσο ενός αληθινού πολιτικού θρίλερ.
Στην Ουγγαρία, μετά τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση διέκοψε τις συνομιλίες με το Δ.Ν.Τ. και αρνήθηκε τους όρους του. Στην Ισλανδία, τις μέρες που η «’Ερευνα» βρισκόταν στο Ρέϊκιαβικ, η βουλή παρέπεμψε σε δίκη τον πρώην πρωθυπουργό καταλογίζοντας του αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα την πτώχευση της χώρας.
Η «’Ερευνα» έζησε και στις δύο χώρες, συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές των πολιτικών θρίλερ, με τους χαμένους και τους κερδισμένους της κρίσης, με τα θύματά της προπάντων, και επιστρέφει μεταφέροντας στις αποσκευές της τις ενδιαφέρουσες εμπειρίες δύο χωρών που προηγήθηκαν της Ελλάδας, στον ίδιο δύσκολο δρόμο.