Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2009

ΕΡΕΥΝΑ

Τα μυστικά της κάλπης και τα μυστήρια της επόμενης ημέρας

Περίληψη: Η πρώτη «’Ερευνα» της χρονιάς με τον Παύλο Τσίμα που μεταδίδεται το βράδυ της Τρίτης 6 Οκτωβρίου στις 23:15 από το MEGA είναι αφιερωμένη στην εκλογική μάχη που μόλις τελείωσε και την επόμενη μέρα που ξημερώνει.

Η «’Ερευνα» αναζητά απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:
1. Πού κρίθηκαν οι εκλογές; Τι «μέτρησε» και τι όχι στην διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας; Τι κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις την περίοδο της απαγόρευσης; Οι υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων και γνωστοί αναλυτές δίνουν αποκαλυπτικές απαντήσεις, ενώ, παράλληλα, μπλόγκερς που έζησαν την εκλογική καμπάνια μέσα από το διαδίκτυο δίνουν την δική τους εκλογική ακτινογραφία.

2. Ποιά είναι η αλήθεια για την ελληνική οικονομία και ποιές επιλογές έχει η νέα κυβέρνηση; Η «’Ερευνα» συνομιλεί με γνωστούς ‘Ελληνες και ξένους αναλυτές, τους αποσπά τα «μυστικά» των αριθμών και συγκαλεί… ιατρικό συμβούλιο ειδικών για ένα οικονομικό τσεκ-απ. Ο Παύλος Τσίμας συνομιλεί με τον διάσημο νομπελίστα Τζόζεφ Στίγκλιτς και του ζητά να «παρασκευάσει» μια συνταγή σωτηρίας για την ελληνική οικονομία.

3. Πώς ξημερώνει η επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό; Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ιστορικό, ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής, μιλά για το εκλογικό αποτέλεσμα και το κόμμα και ο Μίμης Ανδρουλάκης γράφει μαζί με τον Αντώνη Καφετζόπουλο ένα σενάριο για την επόμενη μέρα.

"’Ερευνα" με τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 23:15 στο MEGA