ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΡΕΥΝΑ

Τι χρωστάω;

Περίληψη: Κινδυνεύει στ’ αλήθεια η Ελλάδα με «πτώχευση»; Τι χρωστάμε; Από ποιόν δανειζόμαστε; Και γιατί ο ευρωπαϊκός Τύπος πλημμυρίζει με σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας;
Η «’Ερευνα», εξετάζει τις τρεις πύλες μέσω των οποίων εισβάλλει η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση στην ελληνική οικονομία: Τον Τουρισμό, τη Ναυτιλία και το δημόσιο χρέος. Τρεις πρώην υπουργοί οικονομίας, ο Στέφανος Μάνος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος κι ο Γιάννος Παπαντωνίου συζητούν τα χρόνια προβλήματα των δημοσίων οικονομικών, και προτείνουν λύσεις για έξοδο από την κρίση.
Ακόμη, η «’Ερευνα» ταξιδεύει στο Βερολίνο και στο Λονδίνο και συνομιλεί με τους ανθρώπους που έχουν δημοσίως διατυπώσει φόβους ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Ο Quentin Peel, αρχισυντάκτης των «Financial Times» σχολιάζει τα πρόσφατα μέτρα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και ο Charles Grant, αρθογράφος των «Times» του Λονδίνου αποκαλύπτει τι συζητείται στους διαδρόμους των Βρυξελλών για την ελληνική οικονομία. Συναντά επίσης κορυφαίους ειδικούς της Ναυτιλίας και του Τουρισμού που δίνουν τις προβλέψεις τους για τις επιπτώσεις της κρίσης στα ανοιχτά μέτωπα της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης, ο Παύλος Τσίμας έχει την ευκαιρία να ρωτήσει τον Νομπελίστα Πωλ Κρούγκμαν, τι συμβουλή έδωσε στον Κώστα Καραμανλή, όταν τον συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου.