Ένας συνηθισμένος έλεγχος της Αστυνομίας, ένας 20χρονος οδηγός που δεν σταμάτησε και μία καταδίωξη που κατέληξε σε τραγωδία. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και του τμήματος γραφικών του MEGA, αποτυπώνονται οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ να κάνουν σήμα για έναν τυπικό έλεγχο σε οδηγό οχήματος στο Άργος.
Εκείνος αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει.
Το συμβάν
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει, επιχειρεί να εμβολίσει περιπολικό αλλά και αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από τα οχήματά τους.
Όλα ξεκίνησαν στην περιοχή της Πυργέλας όπου οι αστυνομικοί κάνουν σήμα για έλεγχο, ο οδηγός φεύγει και ακολουθεί καταδίωξη που διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, από την πόλη του Άργους στις περιοχές του Αεροδρομίου, στα Σταθαίικα, στο Μοναστηράκι και κατέληξε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, εκεί όπου το όχημα ακινητοποιήθηκε.
Ο 20χρονος τότε προσπάθησε να ξεφύγει πηδώντας έναν μαντρότοιχο της περιοχής. Εκεί, οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ. Ο νεαρός τρέχει προς ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και μία τουλάχιστον σφαίρα τον βρίσκει στο κεφάλι.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, και τον μετέφερε αρχικά σε νοσοκομείο της περιοχής κι έπειτα στο Θριάσιο νοσοκομείο.
Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στου δύο αστυνομικούς
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Παράλληλα, διενεργείται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι ίδιοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.
Τα ερωτήματα για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς πολλά. Ακολούθησαν το πρωτόκολλο που προβλέπεται στις καταδιώξεις; Πυροβόλησαν τις ρόδες του αυτοκινήτου; Γιατί δεν κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν χωρίς την χρήση όπλων; Αν πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, πώς η σφαίρα τον χτύπησε στο κεφάλι;
Στο σημείο βρέθηκαν 13 κάλυκες, κάτι που καταδεικνύει πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αρκετές φορές.
Κατά τον έλεγχο του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο όπλο τύπου ρέπλικα. Ο 20χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν καθώς είχε βρεθεί στην κατοχή του ρόπαλο, σιδηρογροθιά και ένας φάρος.