Tο Σάββατο η αστάθεια θα περιοριστεί, αλλά το μελτέμι θα είναι ενεργοποιημένο και ισχυρό στο Αιγαίο, με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στα κεντρικά και νότια της χώρας.
Ο ήλιος θα κυριαρχήσει από το πρωί και στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα. Στη βόρεια Ελλάδα, όσο πλησιάζει το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά, κυρίως σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, φαινόμενα που αργά το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός μέχρι το βράδυ θα είναι και πάλι αίθριος.
Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 32-35 βαθμούς, τοπικά στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις , στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 3-5 μποφόρ… , ενώ στο Αιγαίο το μελτέμι θα είναι ισχυρό στα 6-7 μποφόρ, και θα φτάσει στις Κυκλάδες και την Εύβοια τα 8 μποφόρ.
Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τον ήλιο να κυριαρχεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-33 βαθμούς, στα ανατολικά του νομού θα πρέπει να περιμένουμε μέγιστες τιμές 2-3 βαθμούς χαμηλότερες. Πολύ ισχυροί οι βοριάδες έως 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με λιακάδα και λίγες αραιές νεφώσεις, και μικρή πιθανότητα το μεσημέρι να σημειωθούν στα γύρω ορεινά τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.
Ο καιρός Σάββατο και Κυριακή
Η Κυριακή θα είναι μια χαρακτηριστική καλοκαιρινή μέρα, με ζέστη και ισχυρό μελτέμι. Λιακάδα και αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 35-36 τα δυτικά και βόρεια, λίγο χαμηλότερες μέγιστες τιμές θα έχουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά, λόγω του μελτεμιού στους 33 βαθμούς και έως 35 στο νότιο Αιγαίο. Και οι βοριάδες θα διατηρηθούν ισχυροί στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ, και στις Κυκλάδες έως 8.
Η νέα βδομάδα θα είναι σχετικά πιο ζεστή, με τον αέρα σταδιακά να υποχωρεί. Τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια και γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί κοντά στους 37 στα δυτικά και βόρεια και έως 34-36 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη, ισχυροί στο Αιγαίο έως 6, τοπικά 7 μποφόρ.