Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Ηλιόλουστος ο καιρός τη Δευτέρα.

Καλοκαιρινό το σκηνικό για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και Αιγαίο. Ωστόσο, προς το μεσημέρι και το απόγευμα (14:00-18:00), αναμένεται θερμική αστάθεια, εκδηλούμενη με πρόσκαιρες νεφώσεις και σύντομες μπόρες κυρίως σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, καθώς και δυτικής, κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Η ένταση των φαινομένων αυτών θα είναι ήπια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 35-36 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικούς δείκτες να αγγίζουν τους 37 βαθμούς στο Αγρίνιο και τη δυτική Στερεά.

Στα Επτάνησα αναμένονται 34-35 βαθμοί, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο οι θερμοκρασίες θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες (29-34 βαθμοί, με εξαίρεση 34 βαθμούς στη Νότια Κρήτη), λόγω του ισχυρού μελτεμιού που θα πνέει με 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες από 23-34 βαθμούς και ανέμους 3-5 μποφόρ, τοπικά έως 6 στον Σαρωνικό.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια, με πιθανές ασθενείς μπόρες στα ανατολικά ορεινά του νομού, και θερμοκρασίες από 22-32 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Οι επόμενες ημέρες δεν αναμένονται να φέρουν σημαντικές αλλαγές, με τον καλοκαιρινό καιρό να διατηρείται.

Την Τρίτη, μπόρες ή τοπικές καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, και Μακεδονίας. Η θερμοκρασία στους 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 31-34 στα νότια νησιωτικά τμήματα, με μελτέμι έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη, αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες σε κεντροβόρειες-βορειοδυτικές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια, φτάνοντας τους 33 βαθμούς, και θα κυμανθεί από 32-36 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές, με το μελτέμι να εξασθενεί ελαφρώς στο Αιγαίο (έως 6 μποφόρ). Ειδική προσοχή ζητείται για τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω του ενισχυμένου μελτεμιού και των υψηλών θερμοκρασιών.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο