Συγκεκριμένη μεθοδολογία χρησιμοποιούσε 25χρονος για να ληστεύει οδηγούς ταξί στην Αττική. Η δράση του χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη βιαιότητα, καθώς χρησιμοποιούσε τόσο τη ζώνη ασφαλείας όσο και αιχμηρά αντικείμενα ή όπλα για να τους ακινητοποιήσει και να του δώσουν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας. Συμμορία αδίστακτων ληστών έσφιγγε στο λαιμό και ακινητοποιούσε οδηγούς ταξί με κίνητρο τη ληστεία.
Μεθοδικά και με σχέδιο δρούσαν δύο νεαροί δράστες, ηλικίας 25 και 26 ετών. Προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν στα οχήματα και μάλιστα, για να μην κινήσουν υποψίες, προπλήρωναν το αντίτιμο της διαδρομής.
Στη συνέχεια και πάντα με πρόσχημα τη μετακίνησή τους, οδηγούσαν τα ανυποψίαστα θύματά τους σε ερημικές περιοχές, εκτός κεντρικών δρόμων και τότε ξεκινούσε ο εφιάλτης για τους οδηγούς.
Ο ένας από τους δράστες, που καθόταν στο πίσω κάθισμα, περνούσε τη ζώνη ασφαλείας γύρω από τον λαιμό του οδηγού και τον ακινητοποιούσε, ενώ ο συνεργός του, από τη θέση του συνοδηγού, τον απειλούσε με μαχαίρι ή ακόμη και με όπλο.
Με την απειλή αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα των οδηγών και διέφευγαν πεζοί.
Θύμα των δραστών περιγράφει πώς έγινε η επίθεση και τι κατάφεραν να του αποσπάσουν.
«Τρία άτομα ήτανε. Και όταν φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, σταματήσαμε, εκεί με ακινητοποιήσανε. Ο ένας μου έπιασε τον λαιμό, το κεφάλι μου το έσκυψε κάτω, ο άλλος από τα χέρια και ο τρίτος που βγήκε από την αριστερή πλευρά κράταγε τα χέρια για να μην κάνω τίποτα. Μουπήραν το πορτοφόλι με την κερματοθήκη, με τα λεφτά και την κάρτα που είχα», ανέφερε.
Συλλήψεις
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 25χρονο στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος, εντοπίστηκε να επιβαίνει σε ταξί. Στην κατοχή του βρέθηκαν και μικροποσότητες κοκαΐνης. Ο 26χρονος συνεργός του παραμένει ασύλληπτος και αναζητείται.
Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι δυο τους τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, επιβιβάζονταν σε ταξί, κυρίως πρωινές ώρες ενώ διέφευγαν πεζοί.
Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν εξιχνιάσει τουλάχιστον έξι περιπτώσεις ληστειών με την ίδια μεθοδολογία δράσης. Οι έρευνες συνεχίζονται, με τους οδηγούς ταξί να παραμένουν σε επιφυλακή.