Ο Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος - Ιαβέρης μίλησε για την οδηγική συμπεριφορά και τα τροχαία ατυχήματα.
Σοκάρουν τα τελευταία περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος – Ιαβέρης μίλησε για την οδηγική συμπεριφορά και τα τροχαία ατυχήματα.
Είναι συνδυαστικό το ζήτημα. Οι συμπεριφορές πρέπει να αλλάζουν ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο οδηγούμε. Οι υποδομές είναι αυτές και πρέπει να προσαρμόσουμε τις συνήθειες και τον τρόπο μας ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς, ζωντανοί και αρτιμελείς. Περίπου 15-17 είναι οι νεκροί από δυστυχήματα το τελευταίο καιρό και είναι αρκετοί οι οποίοι χαροπαλεύουν. Θεωρώ ότι όλοι πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί σε εκείνους κάτι κακό. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και γενικά αυτό που αιωρείται είναι ότι η οδήγηση και η μετακίνηση είναι μία «εύκολη» υπόθεση, η οποία δεν μας «ακουμπάει». Οι πιθανότητες είναι μεγάλες στο να εμπλακούμε σε ένα ατύχημα ή δυστύχημα ή να χάσουμε την ζωή ή την αρτιμέλεια μας», είπε αρχικά.
«Εκείνος που κινείται πιο γρήγορα χωρίς να σέβεται, χωρίς να αγαπά τον εαυτό του, σίγουρα δεν θα έχει υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης και θα προκαλέσει και σε άλλους ατύχημα. Τους θερινούς μήνες έχουμε δυο διαφορετικά είδη τροχαίων ατυχημάτων. Μεταφέρονται στα νησιά, όπου το οδόστρωμα δεν είναι και τόσο καλό και έχει διαφορετικές κλίσεις ή στροφές. Στην Άνδρο πχ είχε 8-9 μποφόρ, που ακόμη και ένα αυτοκίνητο που οδηγούσα ένιωθα τον αέρα να με «σπρώχνει». Φανταστείτε τι γίνεται με μία γουρούνα ή μοτοσυκλέτα. Τα αστικά κέντρα αδειάζουν, και ο κόσμο αρχίζει και αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή», τόνισε ο κ. Ιαβέρης.
«Απαιτείται εκσυγχρονισμός του ΒΟΑΚ»
Για τα δυστυχήματα στον ΒΟΑΚ: «Είναι από τα ελάχιστα σημεία του Εθνικού δικτύου που δεν έχει εκσυγχρονιστεί και απαιτείται εκσυγχρονισμός. Τα περισσότερα ατυχήματα στην Κρήτη γίνονται εντός του αστικού ιστού και περιφερειακού και όχι τόσο στον ΒΟΑΚ», σημείωσε.