Ελλάδα

Νέα Πέραμος: Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη – Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση

05.08.2022 | 12:53 Eνσωμάτωση

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Λουτρόπυργο της Νέας Περάμου, κοντά στα διόδια της Ελευσίνας.

Δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση, τρία χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας. Για τον λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού, ενώ διεξάγονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Στο μήνυμα του 112 αναφερόταν: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε παράδρομο στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, στη δυτική πλευρά της Εθνικής Οδού ενώ πριν από λίγο, προσθαλασσώθηκε ένα air tractor για τη φωτιά στην Πέραμο.

Επί τόπου βρίσκονται 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Προσθαλάσσωση αεροσκάφους τύπου Airtractor

Σε προσθαλάσσωση στη Σαλαμίνα υποχρεώθηκε να προχωρήσει διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου, AirTractor.

Το αεροσκάφος το οποίο πραγματοποίησε την αναγκαστική προσθαλάσσωση και επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εμφάνισε μηχανική βλάβη.

Τους δύο πιλότους περισυνέλεξε αρχικά μια ιδιωτική βάρκα. Στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει. Τους πιλότους παρέλαβε το ΕΚΑΒ και όπως αναφέρεται φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/08/2022