Υγεία

Έξαρση του κορωνοϊού τους καλοκαιρινούς μήνες

05.08.2022 | 09:18 Eνσωμάτωση

Τη δική της εκτίμηση αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας έδωσε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται και γι’ αυτό φταίμε εμείς οι ίδιοι διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν δηλώνει το θετικό self-test» είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό όποιος νοσεί και κάνει τεστ να το δηλώνει για να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο αριθμό για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για τους υπόλοιπους «σκληρούς» δείκτες.

Η γιατρός ανέφερε πως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μια κάμψη στα κρούσματα ωστόσο οι θάνατοι αυξάνονται και αυτό δικαιολογείται λόγω της νόσησης ατόμων άνω των 65 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η ίδια εκτίμησε πως από το φθινόπωρο η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αρχίσει να προτρέπει για την 3η και 4η δόση του εμβολίου.

«Τα εμβόλια είναι για τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο» επισήμανε.

Αναφορικά με την παραλλαγή του ιού Όμικρον 5, η ίδια τόνισε πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική όχι όμως και θανατηφόρα. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυτούμε καθώς με την λοίμωξη ο οργανισμός μπαίνει σε «ένα καινούριο κύκλο» και επίσης υπάρχουν και τα συμπτώματα της Long – Covid.