Ελλάδα

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Στην ανακρίτρια ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος

04.08.2022 | 13:12 Eνσωμάτωση

Απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου ο 60χρονος καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος που δολοφόνησε την 56χρονη σύζυγό του στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου.

Στην ανακρίτρια Ρεθύμνου μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας , ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της νέας γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, προφυλακιστέος.

Ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για την αποτρόπαια πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος φέρεται να είπε κατά την απολογία του πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Όπως ισχυρίστηκε, την ημέρα της δολοφονίας, το πρωί της Κυριακής, υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα, με αποτέλεσμα το θύμα να του επιτεθεί λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη.

Στην συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στην συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιό του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ο 60χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, κατά την διάρκεια της κράτησης του αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/08/2022