Ελλάδα

Κρήτη: Τι είπε στην απολογία του ο 60χρονος γυναικοκτόνος

01.08.2022 | 20:05 Eνσωμάτωση

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της νέας γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο.

Ο 60χρονος υποστηρίζει πως η γυναίκα του μετά από έντονη φασαρία, ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά εις βάρος του, του ζήτησε να χωρίσουν και γι’ αυτό εκείνος άρπαξε ένα χασαπομάχαιρο και την έσφαξε.

«Με κατεδάφισε. Θόλωσα. Δε θυμάμαι τι έγινε».

Σοκάρει η έκθεση του ιατροδικαστή

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή σοκάρουν. Τη μαχαίρωσε τρεις φορές στο λαιμό. Η γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Επειδή ήταν μεγάλες σε έκταση οι κακώσεις, δε μπορεί να γίνει επί του παρόντος εκτίμηση ακριβής».

Ήταν όμως τέτοια η μανία του 60χρονου, που συνέχισε να τη μαχαιρώνει, ενώ ήταν ήδη νεκρή.

«Τραύματα στα άνω άκρα, δύο τραύματα από νήσων και τέμνων οργάνων στην οπίσθια επιφάνεια του κορμού, ενώ αυχενικά και αριστερής ωμοπλάτης ήταν μεταθανάτια. Σε πρώτο χρόνο οι κακώσεις δακτυλικών χωρών, που επέφεραν και τον θάνατο και σε δεύτερο χρόνο τα συγκεκριμένα που δεν πρόλαβαν να έχουν ζωτική αντίδραση στα σημεία αυτά».

Το χρονικό

Το νέο φρικτό περιστατικό γυναικοκτονίας συγκλονίζει το πανελλήνιο από το πρωί της Κυριακής, όταν η 56χρονη Γεωργία, βρέθηκε νεκρή από τον μεγαλύτερο γιο της, μέσα σε μία λίμνη αίματος, στην κουζίνα του σπιτιού της, στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης κατά την ολιγόλεπτη κατάθεση του, περιέγραψε τη σχέση που είχε με την γυναίκα του.

Υποστήριξε πως:

– Ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 14.

– Σύμφωνα με όσα λέει, ποτέ δεν χειροδίκησε εναντίον της.

«Θα προτιμούσα να ήμουν εγώ νεκρός στη θέση της».

Ο ίδιος, δηλώνει πως δε θυμάται τι έγινε μετά τον καυγά με τη σύντροφό του.

Ο τσακωμός του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα έντονος και τα λόγια που ανταλλάχθηκαν πολύ βαριά, καθώς όπως λέει ο 60χρονος:

«Έφυγε από το σπίτι τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, πάντα τη δεχόμουν πίσω. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαζυγίου».

Ο 60χρονος κατά τη διάρκεια της κράτησής του υποστήριξε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Τι είπε στην απολογία του

«Την επομένη του γάμου του γιου μας, εγκατέλειψε ξανά τη συζυγική στέγη, έλειπε 16 μέρες και γύρισε την περασμένη Παρασκευή. Ούτε που της είπα το παραμικρό. Εχθές το πρωί μετά που έφυγε ο γιος μας από το σπίτι, δέχθηκα μια ταπεινωτική επίθεση από το θύμα, σωματική και λεκτική. Έχασα τον κόσμο. Θόλωσα. Άρπαξα ένα μαχαίρι μετά δε θυμάμαι τι συνέβη. Θα προτιμούσα να ήμουν εγώ στη θέση της».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/08/2022