Καιρός

Ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

26.07.2022 | 13:44 Eνσωμάτωση

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Κυρίως στα πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, από το μεσημέρι και μετά θα εντοπίζονται και θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στα πιο ορεινά τμήματα, και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ίσως σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες.

Παρόμοια, μπόρες μπορεί να εκδηλωθούν και σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς προς την Ευρυτανία και στα ορεινά της ανατολικής Αιτωλοακαρνανίας ή και σε περιοχές της ανατολικής Ηπείρου. Το ίδιο θα συμβεί και σε ορεινότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, και στα βορειότερα του νομού Δράμας.

Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, εξαιρετικά καλός καιρός με πολύ μεγάλα διαστήματα με ήλιο, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Θερμοκρασιακά, με υψηλές θερμοκρασίες θα πάμε μέχρι τέλος Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη 38 με 39 βαθμούς Κέλσιου στα δυτικά, 38 βαθμούς στα βόρεια, 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και 35 με 38 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν με βορειοδυτικές κατευθύνσεις έως και 4 μποφόρ στα Επτάνησα, και βοριάδες  θα πνέουν στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία από 25 έως και 38 με μέγιστο 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα, ωστόσο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και την θερμοκρασία από 24 έως και 35 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 26/07/2022