Ελλάδα

Βρέχει στη Δαδιά Έβρου – Ελπίδες για να περιοριστεί η πυρκαγιά

25.07.2022 | 09:29 Eνσωμάτωση

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Η είδηση από τους μετεωρολόγους ότι στην περιοχή του Έβρου θα βρέξει, βγήκε αληθινή. Ήδη η βροχή έχει ξεκινήσει και όλοι ευελπιστούν ότι θα συμβάλει σημαντικά στην φωτιά στο δάσος της Δαδιάς.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίζονται και σήμερα στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, όπου για πέμπτη ημέρα επιχειρούν ισχυρές επίγειες  δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι εναέριες δυνάμεις δεν μπορούν ωστόσο να συνδράμουν εξαιτίας του καιρού, αλλά δεν απειλούνται πλέον σπίτια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται βόρεια, προς την περιοχή του μοναστηριού, ενώ το δεύτερο είναι νότια, προς το φράγμα της Λύρας.

Eπιχειρούν 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, ακόμα, φωτιά στην Πέλλα αλλά και στην Χαλκιδική, δύο στην Κασσάνδρα και μία στην Σιθωνία. Φωτιά έχει αυτή τη στιγμή και στην Έδεσσα με όλα τα μέτωπα προς το παρόν να μην εμπνεόυν κάποια ανησυχία.