Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας δεσμεύει όλα τα κράτη

25.07.2022 | 20:05 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερη αναφορά στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, τόσο για τον ορισμό των περιοχών στις οποίες τα κράτη έχουν αποκλειστικά δικαιώματα, όσο και για τις υποχρεώσεις των κρατών σε σχέση με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Greece 2024» για την προστασία των Ωκεανών που θα διοργανωθεί από την Ελλάδα, ο Νίκος Δένδιας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην UNCLOS τονίζοντας ότι καθίσταται απαραίτητο το σύνολο των κρατών να σεβαστεί τον δεσμευτικό χαρακτήρα της Σύμβασης

Διεμήνυσε δε, με το βλέμμα στην Τουρκία, ότι ακόμα και για όσους δεν την έχουν υπογράψει η σύμβαση αποτελεί «εθιμικό δίκαιο που δεσμεύει όλα τα κράτη».

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την χώρα μας η ανάληψη, το 2024, της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης ‘Our Ocean Conference’. Μία πρωτοβουλία που εκκίνησε το 2014 από τον τότε Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών. Και νυν Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι» ανέφερε ο ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία επιδιώκει να προστατεύσει την καρδιά του οικοσυστήματος του πλανήτη μας: τους ωκεανούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2022