Κόσμος

Ουκρανία: Νέο πυραυλικό χτύπημα στο λιμάνι της Οδησσού – Το αρνείται η Ρωσία

23.07.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Επίθεση από ρωσικούς πυραύλους ισχυρίζονται πως δέχθηκαν οι Ουκρανοί στο λιμάνι της Οδησσού λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία για την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών προς τη Δύση.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές στη συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη και η Οδησσός δέχθηκε πυραυλικά χτυπήματα.

Οι ουκρανικές Αρχές αναφέρουν πως ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Οδησσού πολύ κοντά στους χώρους αποθήκευσης των 20 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως η Δύση πρέπει να καταλάβει πως η Μόσχα ασκεί διπλωματία με πυραύλους και ανοιχτά αμφισβητεί το εάν η συμφωνία θα λειτουργήσει.

«Η Ρωσία ανεξάρτητα από τα όσα λέει και υπόσχεται θα βρει τρόπους να μην εφαρμόσει την συμφωνία. Γεωπολιτικά, με όπλα, με αίμα ή χωρίς. Έχει πολλούς τρόπους να το κάνει. Αυτό δείχνει πως στην Ουκρανία υπάρχει ένας συνεχής πόλεμος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να ανακτήσουμε τις κατεχόμενες περιοχές».

Η Μόσχα δηλώνει άγνοια για την επίθεση και μέσω του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αρνείται πως επιτέθηκε στο μοναδικό ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

«Οι Ρώσοι μάς είπαν πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την επίθεση και πως εξετάζουν διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα. Το γεγονός πως μία επίθεση έγινε μετά την συμφωνία που υπογράφηκε εχθές αναφορικά με τα σιτηρά μας ανησυχεί πολύ».

Την επίθεση καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μέσα από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/07/2022