Ελλάδα

Ασπρόπυργος: Κατασβέστηκε η φωτιά σε εγκαταστάσεις ξυλείας και λιπαντικών

22.07.2022 | 13:21 Eνσωμάτωση

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο ξυλείας στον Ασπρόπυργο. Από τις φλόγες υψώθηκε ένα πυκνό σύννεφο καπνού ενώ στους κατοίκους της περιοχής ήρθε μήνυμα από το 112 να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Είναι μόλις λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς, σε αποθήκη ξυλείας, στον Ασπρόπυργο, ακούγονται οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων που σπεύδουν στο σημείο και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού έχει καλύψει όλη την περιοχή.

Οι καπνοί είναι ορατοί σε απόσταση χιλιομέτρων, μέσα από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αμέσως ακούγονται εκρήξεις και η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Δυστυχώς, η φωτιά επεκτάθηκε άμεσα στις διπλανές εγκαταστάσεις, ένα εργοστάσιο λιπαντικών δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Δυο ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή αποπνικτική. Μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς οι κάτοικοι λαμβάνουν μήνυμα από την πολιτική προστασία να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες στα σπίτια τους για να προστατευθούν από τους καπνούς.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης με τις παλέτες προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Μέσα σε λίγους μήνες για δεύτερη φορά οι εγκαταστάσεις παίρνουν φωτιά. Αυτή τη φορά, η ζημιά είναι κοντά στα 15.000 ευρώ.

Ανήσυχοι είναι και οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν άλλη μια πυρκαγιά σε αποθήκες της βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, σε απόσταση αναπνοής από καταστήματα και κατοικίες.

Αργά το βράδυ, η φωτιά έσβησε αφού είχε πρώτα καταστρέψει ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις ξυλείας και λιπαντικών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/07/2022