Ελλάδα

Πύρηνος εφιάλτης στην Πεντέλη και Γέρακα – «Μάχη» δίνουν τα εναέρια μέσα

20.07.2022 | 06:46 Eνσωμάτωση

Ο κάτοικος Γέρακα, Νίκος Λυρίτσης «μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στον Γέρακα.

Ένας απίστευτος  πύρινος όλεθρος βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα οπότε και ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο Νταού Πεντέλης .

Στη διάρκεια της νύχτα εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης καθώς οι πύρινες γλώσσες κατάπιναν ότι έβρισκαν μπροστά τους, αφήνοντας πίσω τους καμένα σπίτια και ζημιές σε αρκετά ακόμη, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και των πολλαπλών πύρινων μετώπων που μαίνονται σε Πεντέλη, Παλλήνη και Γέρακα, τα εναέρια μέσα πάρα τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν, μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης από νωρίς το πρωί.

Ο κ. Λυρίτσης ανέφερε πως η φωτιά έχει Ππερικυκλώσει τα σπίτια με το πρόβλημα να παρατηρείται πιο έντονο στην Νέα Παλλήνη.

«Εισήλθε η φωτιά περίπου στις 3 η ώρα τα ξημερώματα στον Γέρακα, και με έντονους ανέμους μπήκε από ψηλά κατεβαίνοντας από την Πεντέλη και πλαγιοκοπώντας προ του άλλου μετώπου που κατέωαινε από Ανθούσα. Πυκνοί καπνοί και εκρήξεις. Έχω δει να καίγονται σπίτια, ερχόμενος προς την περιοχή. Δεν έχω εγκαταλείψει το σπίτι μου, είμαι εδώ και βοηθάω στην κατάσβεση ως εθελοντής. Πριν από λίγα λεπτά είδα και τα πρώτα εναέρια μέσα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην η Νέα Παλλήνη και το Πανόραμα», ανέφερε αρχικά.

«Έχει μετατοπιστεί το μέτωπο, η φωτιά δημιουργούσε ένα περίεργο κλίμα, η φωτιά περικύκλωνε την περιοχή», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 20/07/2022